Senaste nytt från KT
 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 55 kr/mån
   4 mån, 275 kr
   6 mån, 388 kr
   12 mån, 660 kr
  3. Loading ...
  • Action vid Mörudden

   Under helgen blir Mörudden skådeplatsen för andra deltävlingen inom SM i Aquabike. Sporten fyller 30 år i Sverige.
   Första deltävlingen skulle ha hållits under SM-veckan i Borås, men på grund av logistiska problem flyttades det till motorsportveckan i Karlskoga, som pågick mellan 14 och 18 juni.
   Foto: Roger Gleisner

   Nu har rötmånaden gjort entré igen

   Mellan lördagen den 22 juli och tisdagen den 22 augusti råder det rötmånad. Då gäller det att se över hygienen lite extra och vara noga med kylhållningen. Annars kommer matförgiftningen som ett brev på posten.
   Även om konsumenterna har ett visst ansvar för hantering av livsmedel så ställs ännu högre krav på grossister och livsmedelstransporter.
   Under rötmånaden är det många livsmedel som kastas bort på grund av vårdslös hantering. Det går att undvika genom att inte köpa för mycket. Matsvinnet är ett stort samhällsproblem.

   Båtbuss-trafik läggs om

   Den 22 juli gick båtbussen Stina Stursk på grund intill Länsstyrelsen. Nu ändras rutten med syftet att förhindra fler grundstötningar.

   Prispall för Karlstadstudenter

   På tioårsjubiléet tog sig karlstadlaget upp på prispallen i brittiska racingbanan Silverstone. Med sin miljövänliga och egenbyggda bil tog de hem en tredje placering.
   – Vi har inte riktigt förstått det än, säger Niklas Schön, Clear river racing.

   MoVe – Mobil fritidsgård

   Om barnen inte kan komma till fritidsgården så får fritidsgården komma till barnen. Projektet MoVe besöker några områden utanför centrala Karlstad.

   Vänerkajak till älven

   Den som vill paddla kajak i sommar behöver inte resa långt. Ute på bormästarholmen har Vänerkajak börjat med sommaruthyrning.

   Badklåda på Hammarö

   Mörudden och Västra Söön har drabbats av badklåda. Men parasiterna bakom klådan går inte att få bort från sjöarna.

   Tar kampen mot klottret

   Desirée Andersson vid Skadeteknik i Karlstad ser till att hålla staden ren från framför allt klotter. Med enkla små medel återskapar de det andra valt att vandalisera.

   Vill kasta nytt ljus på det gamla Klara

   Bjarne Persson bor på Sandbäcksgatan 17 i Karlstad, förr känt som Clara 9. Hans intresse för områdets historia har resulterat i två böcker.
   Bjarne Persson kommer ursprungligen från Likenäs men har även bott i Trossnäs och Karlstad samt på Hammarö. Sedan 25 år tillbaka bor han på Sandbäcksgatan 17 i Karlstadsområdet Klara. Fastigheten, som byggdes 1905, väckte ett intresse hos den pensionerade banktjänstemannen.

   Fisketips från experten

   Håkan Strandman, till vardags fotograf på Värmlands Folkblad, har fiskat så länge han kan minnas. Pappan gav honom hans första spö och sedan var han fast. I dag har han både en egen blogg och Facebooksida där han delar med sig av sina fisketurer. Här ger han sina bästa tips till drömfångsten.

   Förevigar Karlstad från ovan med paramotor

   Det började som en ren hobby. Nu har det blivit ett företag för att finansiera det dyrbara intresset. Vi mötte Johan Hemberg på gamla flygplatsen som fotograferar Karlstad från ovan, hängande i sin glidskärm med motor.
   Att fotografera från luften och sälja bilderna är inget nytt begrepp. Det fanns i Värmland redan för decennier sedan.
   Johan Hemberg har fastnat för ett sätt att njuta av Karlstads vyer från ovan.
   Foto: Mats Zetterberg

   Solenergin växer sig allt starkare

   I år har Karlstad placeringen 208 på Solcellstoppen, men det ökande intresset för solenergi bland Solstadens invånare kommer leda till en bättre placering i framtiden.
   För att inspirera Karlstads invånare att välja solenergi utvecklade kommunen den digitala tjänsten Solkartan som ger en överskådlig bild över takens potential.
   När värmländska Nordic Solar startade sin verksamhet för nästan tio år sedan var intresset för solenergi ganska svalt. Nu har det blivit ett hett ämne.

   META-kapellet ska iklädas ny kostym

   Från vintergrav till samlingslokal. META-kapellet på västra kyrkogården ska restaureras för att återfå sin forna glans.
   Det gamla kapellet på västra kyrkogården intill Rudsvägen har en lång historia. Det byggdes 1838 med syftet att fungera som vintergrav, alltså en plats där liken förvarades innan tjälen gått ur marken.

   Tornéus till Karlstad GP

   Längdhoppsstjärnan Michel Tornéus gör en blixtvisit i Värmland den 25 juli innan det är dags för friidrotts-VM i London. Galageneralen Johan Engberg vid IF Göta hoppas nu på att banrekordet ryker all världens väg.

   Insamling för drabbade i brand

   När nyheten om att HVB-hemmet på Hammarö stod i full brand kom valde ett gäng handledare att agera snabbt för att hjälpa ungdomarna som blivit hemlösa.
   – Först kom paniken, sedan insåg vi att de boende inte skulle ha någonting kvar, då kom idén om insamlingen, säger Alexsandra Hallén.