Senaste tidningen från KT
 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 55 kr/mån
   4 mån, 275 kr
   6 mån, 388 kr
   12 mån, 640 kr
  3. Loading ...
  • Erika vill bli en röst för de utmattade

   För två veckor sedan postade Erika Bergkvist en text om utmattningsdepression baserad på sina egna upplevelser. Inlägget blev viralt och har redan delats av tusentals människor.
   – Det är bra, det får inte vara tabu att prata om en av våra största folkhälsosjukdomar säger hon.
   Foto: BJÖRN LIDBERG

   Landstinget i Lex Maria-toppen

   Landstinget i Värmland tillhör ett av de landsting som gör flest Lex Maria-anmälningar i landet. Men enligt chefsläkaren Clas Lundberg handlar det mer om en öppenhet än många vårdskador.

   Lillskogens nya museibonde

   Djurvän. Till hösten tar Mariebergskogen AB över driften av djurparken Lillskogen. Pia Karlsson har länge varit involverad i driften av Lillskogen men har nu fått en ny tjänst som museibonde.

   Havet håller sig till verkligheten

   I dag släpper Karlstadsbandet Havet sin första EP Bipolär. Sångerskan Victoria Nilas berättar om bandet och hur hon skriver sina texter.

   Radioprofil driver café

   Jenny Tibblin på P4 Värmland valde att förverkliga en mångårig dröm att få driva ett café någon gång i livet. Därför är det henne ni möter denna sommar i Café Slusswakten vid pråmkanalen. KT fick en fikastund, där hon berättar mer om bakgrunden till beslutet.

   Budgetförslag med barnfokus

   Karlstads kommuns politiska majoritet har presenterat sitt budgetförslag för nästa år.
   – Vi har även denna gång ett tydligt fokus på barn. Vi har också ökat en större budget än tidigare, säger kommunalråd Niklas Wikström (L).

   Upproret mot storskola gav resultat

   Den politiska majoriteten har backat om förslaget med en storskola i Hammarö kommun. Det efter att Hammaröborna protesterat genom en namninsamling.
   – Det känns fantastiskt att de har lyssnat, säger Helena Carlson, en av initiativtagarna till namninsamlingen.

   50 år sedan Hendrix-konserten

   Rocklegendar. På lördag den 20 maj är det exakt 50 år sedan Jimi Hendrix stod på Mariebergsskogens scen för första gången. En konsert som delade publiken i två läger, minns den tidigare kulturredaktören Björn Stefansson.

   Nästa KT kommer fredagen den 26 maj

   Nästa torsdag, den 25 maj, är en helgdag och därför kommer inte Karlstads-Tidningen ut då. I stället delas den ut på fredag, den 26 maj. Trevliga helger, önskar vi på redaktionen!

   Så undviker du datorattacker

   I fredags startades den största hacker-attacken någonsin, Wannacry, världen över. Datorer i hundratals länder blev utsatta för ett så kallat ransomware som krypterar filerna på datorn som blivit smittad. Men hur ska man göra för att undvika att bli smittad av virus?
   – Uppdatera mjukvaran, kort och gott, säger IT-säkerhetsrådgivaren Anders Olsson på Onevinn i Karlstad.
   Ta attackerna på allvar, men var inte orolig för dem. Det menar Robert Jonsson på Cert, som tycker att rapporteringen om IT-attacker ofta får domedagstoner.

   Snart kastar båtbussarna loss

   Ny redare och nya turer. Här är sommarens båtbusslinjer som börjar gå den 1 juni.
   – Det känns jättehärligt. Jag har väntat en hel vinter på att det ska dra i gång så det är bara roligt, säger Dan Hedegren, nya ägaren till Karlstads Sjötrafik AB som kör majoriteten av båtbusstrafiken.

   Hammarö sydspets rustas upp

   Satsning. Hammarö sydspets ska bli tillgängligare. Det tänker länsstyrelsen och kommunen gemensamt se till, genom ett upprustningsarbete som pågår 2017-2018.

   Barbershop i centrum

   Nu har Karlstads senaste barbershop öppnat, i lokalerna efter Greens foto på Drottninggatan. Ägare är Mohanad Ahmed som även driver frisörsalongen Shine på Västra Torggatan.

   En nordvärmländsk skröna

   Psykologen, musikern och tidigare journalisten och flottningsarbetaren Martin Bärjed gör nu även bokdebut. Saga från ett skogsbryn är nordvärmländsk skröna om de delar av länet han brinner extra för.

   Karlstad tidiga med förskolor

   Karlstad var tidigt ute med sin första förskola, redan 1881. En som vet mer om det är Anna-Mi Linryd som har skrivit två böcker om dess historia och jobbade själv som förskollärare i decennier.
   – Redan som 10-åring fick jag på något sätt höra talas om att jag kunde jobba med barnomsorg. Jag kände då att det vore kul att få leka hela livet. Och på den vägen blev det. 1960 var jag färdigutbildad och jobbade inom Karlstads kommun till 1992-1993. Jag var tre perioder på tre förskolor, säger Anna-Mi Linryd om sitt yrkesval.