• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • The Island

   The Island. Det låter som en actionrulle, men så är det ju också det. En mindre bra sådan dock. Därav kan det tänkas att det inte var actionrullen som låg som förlaga till kommande musikfestival i Karlstad. Namnet skulle istället kunna anspela på att arrangemanget ska befinna sig på en ö. Det kanske är helt korrekt rent fysiskt men är väl inte direkt vad man tänker på när man befinner sig i Karlstads innerstad. Eller så handlar det mer om att vara en flyktig uppstickare som inte förnekar sig.
   Det är mycket positivt att Karlstad kommun upplåter mark i stadskärnan och samarbetar med denna typ av musikarrangemang. Även om detta inte kan förväntas bli något återkommande event är det en bra signal till andra arrangörer såväl lokala som andra, att Karlstad är en kommun som är villig att satsa på något nytt. Efterfrågan på variation tvingar allt och alla att tänka i nya banor. Även kommuner.
   Alla typer av arrangemang innebär bök och stök för de boende i berörda områden. Men ju mer rutin kommunen har när det gäller att hantera allt från avspärrningar till klagomål desto bättre torde det gå. Därför är det också en fördel om kommunen relativt ofta arrangerar musik eller sportarrangemang. Då kommunen har den helt korrekta ambitionen att växa är ökad aktivitet i centrum oundvikligt. Boende får vänja sig, eller krasst flytta utanför stadskärnan.
   Arrangemanget är slutsålt vilket är glädjande för alla inblandade. Så är också en av världens främsta dj:s kvällens huvudnummer. Återigen ett öronbedövande bevis på hur globaliserade vi är.
   Att tjejer och killar kommer att stå och dansa på Sandgrundsudden till samma dj som människor dansar till över hela världen är en framgångssaga. Detta för att det visar globaliseringens möjligheter för små och medelstora städer. Lika väl som Stockholm, Göteborg och Malmö lockar till sig event, företag och människor, kan också Karlstad. Globalisering, urbanisering och internationell konkurrens är inte slutet, det är början till oändliga möjligheter om man väljer att greppa dem.
   Det krävs dock mer. Hårdare arbete och bra nätverk. Befinner man sig inte i centrum får man kompensera det på andra sätt. Men med öppet sinne och att vårda sina kontakter kommer man långt.
   När den internationella konkurrensen förändrar spelplanen för traditionell industri seglar andra branscher upp och upplevelse och eventindustrin är verkligen här för att stanna. Kultur och sportarrangemang fullkomligt exploderar runt om i landet. Inte sällan fullbelagda. Men så är också den fria marknaden fantastisk.
   Ändå resoneras det i termer av att jobben försvinner. Men det är nya möjligheter och nya yrken som står för dörren. Exempelvis har den svenska musikindustrin avancerat på ett otroligt sätt de senaste tjugo åren. Och vem trodde på 1800-talet att folk kunde jobba på eventbyrå? Frågan är vilka yrken vi har om hundra år?

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se