• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • God Jul!

   Jag håller inte med Socialdemokraterna om mycket. I synnerhet inte efter den här kaotiska hösten med total förvirring och dubbla besked. Jag håller heller inte med om beslutet att utlysa extra val. Alla andra alternativ var inte prövade. Hade S verkligen varit så intresserade av samarbete som de påstått hade de undersökt andra vägar, inte bara det lättaste för dem själva. Nu är det som det är och vi får se fram emot att få diskutera politik och förslag för Värmland och Sverige.
   Men jag hoppas dock att alla parter kan ta sig ur sandlådan. Strävan att försöka lägga bilden tillrätta enligt eget önskemål har dominerat alla sidor. Vissa mer desperata än andra kan tyckas, men så är jag också partisk. Det har varit mycket prat om samarbete. Men samtidigt som (S) sagt sig vilja samarbeta och enligt egen utsago sträckt ut en hand, har örfilarna haglat med de andra.
   Det är inte så man får samarbete att fungera. Därför är även denna gång Alliansens konstruktiva samarbete det bästa för Sverige och Värmland. Allianssamarbetet vilar på en ömsesidig respekt för varandra och för de kompromisser som tecknats. Varje parti strävar efter att få genomslag för sina egna idéer men varje parti kan leva med och också stå upp för gemensamma överenskommelser.
   De största foliehattarna av alla som odlar en helt egen bild av sin udda verklighet är Sverigedemokraterna. Make till att främja sitt eget martyrskap finns ej. De har brutit praxis i riksdagen och lyckats lurat fram ett nyval enbart i syfte att försöka maximera sina röstsiffror.
   Jag tillhör dem som tycker ledarskap är viktigt. Det är viktigt i stort och i smått. Föredömets makt bör inte underskattas av politiker. SD visar gång på gång på det rakt motsatta.
   Sverigedemokraternas upprepade nonchalans gentemot Sverige är respektlös och förnedrande. De är ett missnöjesparti med nazistiska rötter och de drivs bara av att skapa kaos och främja sig själva. Senast i raden av idiotiska uttalanden står vice talman Björn Söder för. Varför i hela friden så frenetiskt fokusera på huruvida man är svensk eller inte?
   Har Björn Söder ens sett alla olikheter som finns inom Sverige och som allt i någon bemärkelse kan anses som svenskt? Vad tjänar det för nytta att gradera svenskhet? Jag själv känner mig inte sällan mer som värmlänning än något annat. Ibland som europé. Ofta svensk såklart men så är jag också svensk medborgare precis som miljontals andra i detta land. Det är så mycket viktigare att förhålla sig till mänskliga rättigheter och lagar än till något annat.
   Angående regeringsfrågan. Höstens hattande och otydliga besked i en rad frågor är skadligt för Sverige. Sverige behöver en regering som är kapabel att samarbeta och hitta hållbara lösningar för framtiden. För framtiden är skolan fortsatt en av de viktigaste politiska frågorna. Vi behöver fortsätta fokusera på kunskap, på behöriga lärare med bra betalt och på ordning och reda i klassrummen.
   Kunskap och utbildning är avgörande för att varje människa ska kunna forma sitt liv så som hon vill. Kunskap är också en viktig faktor för bättre villkor för företagen. Kompetensförsörjning för företag är av avgörande betydelse i en globaliserad värld där det vi tävlar med är kompetens.
   Hur som helst, vi har en valrörelse att se fram emot. God Jul så länge.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se