• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 59 kr/mån
   4 mån, 295 kr
   6 mån, 414 kr
   12 mån, 711 kr
  3. Loading ...
  • Ledare: Ljuset i det mörka

   I lördagskväll gick en familj och lade sig för att sova. Några timmar senare utbröt en brand i deras lägenhet och de vaknade inte upp igen. Två små barn och deras föräldrar fattas oss nu efter en tragedi som för de flesta är fullkomligt ofattbar. För den närmsta familjen har världen vänts upp-och-ner och mitt i detta finns en 15-årig flicka kvar som nu förlorat sin mamma och sina småsyskon.

   I skrivande stund lyssnar jag på tre barn som skrattar, leker och inte är det minsta bekymrade om morgondagen. På minnesstunden i Västerstrands kyrka igår överhörde jag hur föräldrar till de nu förolyckade barnens förskolekamrater försökte förklara det inträffade. Men hur förklarar man något man själv inte förstår?

   När något sådant här inträffar, där de flesta utan svårighet kan relatera till händelsen, överväldigas man av människors goda vilja och engagemang. De flesta vill hjälpa till, bidra, och någon form av mänskligt ljus och värme sprider sig i vad som annars bäst beskrivs som totalt mörker för de närmast berörda. Mängder av initiativ har startats, företag har exempelvis utmanats att skänka pengar till tonårsflickan när de nu säljer brandvarnare.

   Jag var bekant med mamman i den nu omkomna familjen och har tillsammans med några av hennes barndomsvänner startat en insamling till förmån för den efterlämnade 15-åriga dottern.

   Trots allt elände vi hela tiden matas med så finns det något vackert i att människor sluter upp och hjälps åt. Det är nog det som gör att vi ändå tar oss vidare. Det är nog det som gör oss till människor.

   Mikael Brodén

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se