• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Vår är alltid vår…

   Ljusare, varmare, torr asfalt, sopmaskiner, doft av förruttnelse från överfyllda vårdiken. Lite lättare kläder, sånglärkor, tofsvipor och bofinkars sång och de första cykelturerna. Spekulationer inför fotbollsallsvenskan, vinterskorna bort och sommardäcken på.
   Ja, våren verkar infinna sig även i år trots alla klimat och miljöförändringar. När vintern håller på att läggas till handlingarna går hockeyslutspelet in i sin intensivaste period och sista finalmatchen kan komma att avgöras när fotbollsallsvenskan redan hunnit med tre omgångar! Inte lätt att kombinera dessa båda sporter som förr inte!

   •••

   För 40 år sedan var ”Tjalle” Mild, Djurgårdens järnkamin nummer ett, landslagsman i båda sporterna. Tjalle hade fått det snärjigt om han hade lirat idag.
   Apropå hockeyslutspelet så ser jag inte något lag som kan lägga FBK på rygg i bäst av sju matcher så det är bara för Kennet Axelsson och Sören Andersson att börja förbereda för festen på torget. FBK har helt enkelt den jämnaste och starkaste truppen. Ser på deras hemsida att laget förfogar över tre målvakter, tio backar och 14 forwards i årets spelartrupp. Att jämföra med det tre kronor som åkte till Moskva och vann VM-guld 1957 och bestod av två målvakter, fyra (!) backar och elva forwards. Snacka om begreppet ”mycket istid” för backarna Lasse Björn, Rolle Stoltz, Vilgot Larsson och Hasse Svedberg.

   •••

   Personligen kommer jag inte att kunna närvara då SM-guldet skall firas eftersom jag beger mig till Australien för ett träningsläger med min lilla grupp av häcklöpare. Gissa om det skall bli skönt.
   Brisbane har just nu en behaglig sensommar med en temperatur runt 25 grader. Tror jag skall kunna klara det rätt bra faktiskt.
   Igår (onsdag) började Anna Lindberg sitt VM-hoppande just i Australien (Melbourne) och jag håller tummarna så att de vitnar för henne. En fantastisk tjej som har utvecklats till en hundraprocentigt professionell elitidrottare med bibehållen ödmjukhet och glimten i ögat. Anna är dessutom under stark utveckling och förhoppningsvis på väg att knapra in på avståndet till de fantastiska kinesiskorna.
   VM kommer sannolikt att indikera vad som kan förväntas i nästa års OS där kinesiskorna har hemmaplan.

   •••

   Kollade ikväll på TV och den andra dokumentären om Göran Persson och det var överraskande att notera vilket imponerande kontaktnät med internationella toppolitiker han lyckades bygga. Att vinna respekt hos både Clinton och Bush är stort även om Bush inte direkt verkar vara typen som tar goda råd av någon utom sig själv.
   Fortsatte att kolla på sportnytt och såg det nya svenska konståkningsparet Angelika Pylkina (17 år) och Nicklas Hogner (23 år) i träning. De tränar 30 timmar i veckan och av det lilla jag tyckte mig märka så är de redan nästan i klass med de bättre paren man brukar se. Skall bli mycket spännande att följa deras utveckling framöver. Skulle också vara intressant att veta vad Angelika väger men det framgick inte.

   •••

   Att människor kan klara, i princip allt man föresätter sig är något jag själv brukar hävda. Ett bevis för detta är Renate Chlumska som på egen hand rundat den nordamerikanska kontinenten genom att paddla och cykla 18 200 km vilket motsvarar drygt 60 vätternrundor!!
   439 dagar utan avbrott pågick strapatsen. Som en jämförelse kan man nog tycka att det känns lite futtigt när vi snackar om att våra skolbarn har rätt att kräva skolskjuts om man har längre än tre kilometer till skolan. Efter hemkomsten från ”down under” är det förhoppningsvis dags att sjösätta båten. Gissa om jag längtar….
   Vi hörs!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se