• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Tävlandets enfald har falnat

   Har nu testat mina nya långfärdsskridskor två gånger, dock utan stavar och ispik ännu. Körde på Mariebergsviken för säkerhets skull och tyckte det flöt på rätt bra. Åkte sex varv första gången och sedan tio varv på banan som finns plogad där. Kände mig faktiskt lite som Tomas Gustavsson och tyckte själv att jag höll rätt bra fart ända tills jag blev omåkt av en kille som bara flöt ifrån.
   Samma sak hände mig igår när jag var ute och joggade (förlåt lufsade) min 14 kilometersslinga och tyckte att tempot var helt OK. Ett flåsande och klapprande bakom mig kom allt närmare och plötsligt tvingades jag konstatera hur två spänstiga löpare bara försvann framför mig. Ja, ja, tiden går och man kan väl knappast påstå att kroppens förmåga består. Tack och lov har i alla fall enfalden, att alltid ta tid och tävla mot andra, minskat även om man sneglar på klockan emellanåt. Pulsklockan ger mig egentligen bättre information om träningstillståndet och även här tvingas man konstatera att åldern faktiskt är en faktor att ta hänsyn till när det gäller motion.
   BolticGöta ner i ettan! Tragiskt och tråkigt på alla sätt. Bandy och Karlstad har alltid varit ett begrepp. Som liten var det stjärnorna i Göta som var de stora idolerna. Vill minnas att jag började få upp intresset för Färjestad först i början på 70-talet då Göta redan hade vunnit ett antal SM-tecken. I början på 60-talet var Sune Almqvist, Gunnar Björk och ”Lella” Kästel bra mycket större idoler än dåtidens hockeylirare som Bernt Sjöqvist, ”Trisse” Sund och Anders Asplund, åtminstone för mig!

   •••

   Den store hockeyidolen var och har alltid varit Uffe Sterner. Inte för namnets skull utan för hans geniala speluppfattning och hans förmåga att slå de där perfekta passningarna. Precis som Sune Almqvist i bandyn. När Sune såg en stor ”brandgata” i motståndarförsvaret hördes över hela Tingvalla: ”Åk Bosse”! Brorsan Bosse, vänsterytter och ruskigt snabb på grillerna hade då bara att åka så mycket han kunde, skära in mot motståndarmålet och hålla klubban i isen, så kom passningen på millimetern slagen!
   Det är idrott när den är som bäst. Endast Pelle Tognèr fick mig att tycka att Sune var en före detting faktiskt. Det räckte med en enda genomåkning per match av Pelle, där kroppsfinter och dribblingar uppvisades i världsklass, för att entrèn skulle vara värd sitt pris.
   I ishockeyn var det Bengt-Åke Gustavsson som axlade Sterners mantel med samma typ av spelintelegens och jag vågar nästan påstå att det var ”Benga” som gjorde att Jonas Höglund blev den etablerade spelare han blev. Det var ungefär samma förhållande som med Sune och Bosse. ”Benga”serverade Höglund mackor på bladet och Jonas fick därmed sitt välförtjänta genombrott.
   Hoppas verkligen att Boltic-Göta kan hitta tillbaka till allsvenskan och att man också kan använda den tid som behövs för detta till att sanera och få ordning på ekonomin. Det kan inte vara lätt att prestera på topp när man ständigt har ekonomiska bekymmer hängande över sig. Lycka till Göran Svensson i ditt, aldrig sinande intresse, att få klubben på fötter!

   •••

   Svenska Rallyt har återigen genomförts och visst är det en stor PR-grej för Värmland och alla de orter som berörs men mitt personliga intresse för rallysporten är av det tveksammare slaget även om jag kan märka en ökad vidsynthet från arrangörerna. Nu är man beredda att betala en ”miljöavgift” till Svenska Naturskyddsföreningen för slitaget på miljön vilket ändå visar på en god insiktsförmåga.
   Snart Februarilov för skolbarnen! Förr var det besök på Håwe- bageriet, brandkåren och polisen som var de stora attraktionerna även om det fanns tågresor till Stockholm! En fullständigt fantastiskt, näst intill orealistisk, upplevelse! Skidåkning med medhavd termos och mackor tillsammans med Anders Forsell ute på Skutberget hörde också till det som lockade. Inför årets vinterlov kommer inte ett enda dataspel att finns ledigt för lån eller uthyrning! Tiderna förändras….
   Vi hörs!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se