• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • I väntan på julen…

   Sista månaden har inte varit speciellt upplyftande. Mörkt, blött, lerigt, varmt och blåsigt. Som om inte november vore tillräckligt trist ändå. Jag har numera full förståelse för att många kallar november för depressionsmånaden. Regnandet och mörkret påverkar onekligen humör och sinne och det mesta känns lite tyngre och segare.
   Vi åkte till Göteborg förra fredagen och tänkte liva upp oss lite genom att se Cats som går på Göteborgsoperan. Kanske var det på grund av den allmänna misstämningen som infunnit sig som jag tyckte att tillställningen inte var mycket att hurra över? Dagen efter hade vi tänkt gå på den så omtalade julmarknaden på Liseberg men eftersom vi inte hade med vare sig snorkel, cyklop eller simfötter fick det vara. Det blev istället bilen hem tillbaka till Karlstad i konstant ösregn. Adventsstakar, plastjulgran och övriga julattiraljer plockades fram och placerades ut över hela lägenheten i söndags. Jag kan inte med bästa vilja i världen säga att det kändes som vanligt att klä granen på balkongen med stormvindar och spöregnet piskandes mot rutorna.

   •••

   November har ändå haft det goda med sig att jag lärt mig använda öronproppar på nätterna.
   Trots att jag redan har betydande hörselnedsättning har jag ändå tvingats trycka in de gula propparna i öronen. Vi har nämligen markiser över våra fönster, så även sängkammarens, och när blåsten ligger på så låter det som de gamla cykelsmattrorna man använde som liten grabb.
   Jag är faktiskt lite imponerad av öronpropparnas effekt, inte minst genom att hustrun trodde jag hade avlidit i söndags morse. Hon hade gått upp före mig och satt i köket då hon hörde min väckarklocka tjuta med stegvis ökande volym. Till sist blev ljudet outhärdligt för henne varvid hon rusade in i sängkammaren där hon fann mig djupt snarkandes med de härliga öronpropparna. Tänk att det faktiskt finns produkter som lever upp till vad som utlovas.

   •••

   Så var dock icke fallet med ett väggfäste för vår platt-TV som vi köpte. Försäljaren förklarade fästets förträfflighet för oss på ett sätt som fick mig att tro att han troligen även hade sålt fästen till sådana som inte ens äger en TV. Han förklarade hur omöjligt det var att misslyckas med monteringen och han skulle antagligen ha varit lika säker på den punkten även om han hade känt till underteckads kapacitet i fråga om händighet och tekniska begåvning.
   Naturligtvis var fästet totalt oanvändbart, men i princip bara för vår TV-modell! Lätt misstänksam och förutseende hade dock hustrun införskaffat ett alternativt fäste för halva kostanden som visade sig fungera. Monteringen utfördes dock av gode vännen Ingemar vilket borgar för att TV:n inte kommer att ramla ner. En risk som annars hade varit överhängande, om undertecknad skulle gjort montaget.
   Vem minns väl inte när en åtta meter lång gardinkappa inklusive stänger och fästen brakade i golvet mitt framför hela släkten på självaste julafton. Ett montage som hade hållit i nästan ett år och som jag kände viss stolthet över. För att få ut hela åtta meter gardinstång krävdes ett par skarvningar vilka undertecknad, på ett fyndigt sätt hade löst med coachtejp! En produkt som jag hyser den största tilltro till.
   Tyvärr överskattade jag tejpens förträfflighet till just detta ändamål. En missbedömning som jag även hade gjort tidigare. Denna gång gällde det tejpens oförmåga, att klara av ungarnas punkteringar. Ej heller fungerar den mer än någon vecka till stuprör eller som blomlådehållare. Nej, coachtejpen kommer troligen bäst till sin rätt vid olika idrottsskador men det var ju ändå värt några försök…

   •••

   Nu är emellertid julsakerna på plats inklusive några hängande(!) julstjärnor och nya, om än kortare gardiner, så kanske blir december en överraskningens månad och väntar man på något spännande så kan det gott få regna och blåsa ett tag till.
   Vi hörs!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se