• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Vart är pausknappen när man behöver den?

   Så var vardagen tillbaka efter några veckors ledighet. Efter fått vila tycker jag att man borde vara pigg men i stället känner jag mig tröttare än någonsin. Jag släpar mig ur sängen när klockan ringer och vaknar först till kaffet på jobbet.
   – Vad trött du ser ut, säger någon jobbarkompis.
   Tack för den, tänker jag grinigt men inser att det inte är deras fel att påsarna under ögonen känns som Ica-kassar.
   – Visst är det härligt med semester men det är ju ändå skönt att komma tillbaka till sina rutiner igen, säger en annan när vi pratar om semestern.
   – NEJ, har jag lust att skrika – jag vill inte ha en massa rutiner.
   Men i stället svarar jag något halvluddigt om att visst är det så. Dessutom verkar jag ha glömt kvar hjärna på stranden, mitt vanliga ganska effektiva jag känns långt borta. Saker blir fel och det känns som att det tar ett år att tänka ut det som man annars gör i ett vips. Mycket av det jag skriver på jobbet sker på engelska men just nu är det snarare svengelska. Lite känns det som att när man väl har varvat ner på semestern så är det dags att börja jobba igen.
   Jag tror att många känner som mig. Jag vill bara trycka på pausknappen och få njuta av sol och värme, hinna att göra allt det där som man har planerat under året. Men i stället rusar dagarna iväg och så var sommaren som man innerligt längtat efter helt plötsligt över. Inte heller detta år blev bikinin eller sommarkläderna utslitna. Nej det känns knappt som man hunnit ha på sig dem. Egentligen är det nog inte själva semestern som gått för fort – det är sommaren. Jag har därför gått in i en post-sommar melankoli. Jag önskar att jag vore en av dem som älskar hösten, men så fort jag känner den krispiga luften vill jag bara boka en resa söderut.
   Det är i dessa dagar som jag ifrågasätter om man verkligen är riktigt klok som bor i Sverige och inte flyttar längre söderut. På skämt frågat jag min sambo om vi inte ska flytta till Thailand. Han svarar att;
   – Jo visst, det kan vi göra, men du kommer inte vilja det.
   Och han har rätt, för jag skulle aldrig kunna bo så långt ifrån familj och vänner.
   I affärerna fylls det på med kläder i dova höstfärger och varma jackor. Jag känner mig mest förvirrad över att det redan är dags att ladda på med stickade tröjor inför vintern. Jag vill hellre köpa en ny sommarklänning. Jag undrar om man kan gå en kurs i ”Lär dig älska hösten”, i så fall bokar jag in mig direkt. Svampplockning och blåbär i all ära men jag vill hellre ha jordgubbar och smultron. Bada och bränna sig i solen. Det är det jag ser fram emot. Nedräkningen inför nästa sommar har redan börjat. Det är ju trots allt bara nio månader kvar tills dess.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se