• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Packat och klart

   Jag håller som bäst på att packa väskan inför en resa till Kenya. Jag förundras över hur många ”bra att ha saker” jag alltid packar ner. Oftast används de inte men likväl ska de åka med väskan jorden runt. Ett sykitt, fickkniv, klädborste och så vidare. Inte syr jag speciellt ofta när jag är borta och inte behöver klädborsten användas så frekvent, men med på resan ska det. Samma är det med reseapoteket. De flesta åkommor kan lindras med alla medtagna piller. Medicin som sedan oftast blir liggande (vilket givetvis är tur) och får åka med på nästa resa tills dess att bäst före datum passerat.

   När jag packar råder en ”tänk om” mentalitet. Tänk om jag spiller på byxorna, då har jag ju inget att ha på mig, det är bäst jag packar ner ett par till. Men då passar ju inte den snygga tröjan, bäst jag tar med ännu ett par, så brukar tankarna snurra i skallen till dess att väskan knappt går att stänga. Just nu när det är en längre resa kanske det är bra att tänka igenom sin packning men när man ska sova en natt i Stockholm kanske jag inte skulle behöva ha denna omständliga procedur. Det finns ju faktiskt affärer på andra ställen än i Karlstad. Det är sällan man hamnar på platser där inköp inte kan göras men min packning klarar de mest ensliga platserna. Ibland undrar jag om jag i tidigare liv gjort expeditioner till Nordpolen med den förberedelseprocess som jag har.
   Jag önskar att jag vore mer som en vän till min sambo som åkte till Egypten med pass, kalsonger och ett par t-shirtar i en Ica-kasse, eftersom han försovit sig. Om det varit jag hade väskan varit färdigpackad en vecka innan avresa och flera väckarklockor placerats ut för att undvika en försovning. Listor med saker som inte fick glömmas hade varit utlagda på strategiska platser. En lapp på väskan om saker som ska packas ner, en på skorna om vilka väskor som ska med och så vidare.

   Men när jag sedan går och släpar den tunga väskan svär jag över om jag verkligen behövt ta med mig fem par skor. Oftast får jag ju packa upp hälften av det jag haft med mig orört. Dessutom får jag varje gång för mig att jag ska ha en massa tid att läsa, både skönlitteratur och jobbdokument på resan. Extra tyngder i väskan som givetvis inte hinner plöjas igenom.
   Jag tycker att jag borde kunna förändra mig, jag har ju ändå insikt i beteendet. Men nej, även denna gång är väskan fylld till brädden. Blir jag strandad på en öde ö kommer jag att klara mig där i månader. Nu är ju inte det scenariot så troligt men vem vet, denna gång kanske trots allt alla bra att ha saker kommer till användning. För tänk så många (o)nödvändiga prylar man kan få plats med i en väska.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se