• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Mos byggde denna kropp

   Det är märkligt hur vissa sånger man hör påminner om vissa personer eller hur vissa situationer påminner om vissa händelser. Varje gång jag åker hiss kommer jag till exempel alltid att tänka på Mallorca i början på 70-talet. Jag var i 13-årsåldern och måste förmodligen åkt mycket hiss eftersom detta etsats fast i minnet. Det var en gammal ”tant” på dryga 30 år som varje gång jag delade hiss med henne (hon åkte också ofta hiss, återkommer till det) sa följande ramsa på släpande Stockholmsdialekt.
   – Ner kommer man alltid, säger Benke. Benke är hissmontör, jag kokade ägg åt Benke i morse!
   Denna kvinna gjorde ett starkt intryck på mig trots att jag i dag inte kommer ihåg hur hon såg ut. Jag var väl glad att en människa av kvinnligt kön tilltalade mig och hon såg ”busigare” ut för varje hissresa hon gjorde. (Hon åkte säkert upp på rummet och förbättrade vätskebalansen.
   Solen är ju ganska stark och man har ju hört vad farligt det är med vätskebrist!) Så varje gång jag går in i en hiss så hör jag denna ramsa i mitt huvud, stôlligt! Nu borde jag kanske tänka på samma charterresa varje gång jag äter kyckling, men så är inte fallet. Detta trots att jag under 14 dagar åt en sak var gång vi käkade. Kyckling och pommes frites! På den tiden var varken jag eller familjen särskilt bra på engelska men flaxade jag med armarna och kacklade som en höna så fixade det sig!
   Jag var, och är i ärlighetens namn fortfarande, väldigt ”feschlig” när det gäller mat, jag äter inte vad som helst. Jag äter inte fisk, skaldjur, ägg och en massa annat. Däremot så älskar jag mos och ugnstekt falukorv, mos och bacon, mos och värmlandskôrv, ja ni hör. Jag är alltså uppväxt på mos och utan det hade jag aldrig blivit så ståtlig som jag är!
   Till sist en historia som har en del med ovanstående att göra. En dag kom åttaåriga Emma hem från skolan och när pappa frågade om hon lärt sig något så svarade hon:
   – Massor, men jag hörde ett ord som jag inte förstod.
   Hon frågade därför pappa om hjälp.
   – Visst, vilket ord är det? frågade pappan.
   – Olla, svarade Emma.
   Pappan genomfors nu av en inre kris, precis som Karl-Bertil gör på julafton. Berätta den vulgära sanningen eller ljuga för sin bedårande och oskyldiga dotter? Nej, det är bäst att tala sanning, även om den kan vara brutal. Han förklarade därför att olla är något som män gör genom att trycka sin penis mot saker. Flickan gjorde stora ögon och funderade på vart mänskligheten var på väg. När hon nästa dag kommer hem från skolan rusar hon fram till pappa och sätter händerna i sidorna, hon är väldigt upprörd.
   – Pappa, alla har skrattat åt mig i skolan idag. Du ljög för mig igår, olla betyder inte alls det du sa i går!
   – Jaså, sa pappan, vad betyder det då?
   Emma svarade:
   – Olla betyder faktiskt hej på spanska!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se