• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Visst är golf en idrott

   Jag har alltid varit en idrottskille, som sysslat med allt möjligt. Jag spelade länge både hockey och fotboll tills dess att jag blev så pass gammal att det inte längre gick att kombinera, då säsongerna gick in i varandra för mycket.
   För tillfället är det fotboll och golf som gäller, och sen om man ska räkna in snowboardåkandet på vintern då också kanske. Fast vänta nu, golf? Kan det verkligen räknas in här? Denna underbara sport som det debatteras så mycket om. För en sport är det faktiskt, då definitionen på sport helt enkelt är ”något man kan tävla i”.
   Huruvida det är en idrott eller inte kan däremot diskuteras, men jag måste säga att det onekligen är jobbigt att vandra kors och tvärs över banan (tyvärr slår man ju sällan rakt och landar där man borde) i ofta över fyra timmar.

   •••

   Men hur mycket ska man egentligen ta ut sig, och hur jobbigt ska det vara för att det ska få kallas en idrott? Enligt wikipedias definition ” Idrott kan definieras som kroppsövningar med fysisk aktivitet för att få motion” faller den ju utan tvekan inom ramen, så ja, antagligen kan vi då fastställa att det faktiskt är en idrott.
   Att sedan så pass många anser att det inte är en idrott kanske har att göra med att man faktiskt sällan tar ett löpsteg, och så väl unga som drygt 80-åringar kan hålla på med det. Ja, ni läste rätt, om jag inte missminner mig så läste jag i tidningen Svensk golf för ett tag sedan om en dam i de äldre åren (kan hon ha varit över 90 till och med?) som bestämt sig för att med hjälp av personlig tränare lära sig denna idrott.
   Och det är ju faktiskt det fina med golf. I princip alla kan spela, och till skillnad från de flesta andra idrotter kan även de som kanske av medicinska skäl inte har möjlighet att helt enkelt orka med idrotter som allt som oftast kräver god kondition, och när man med andra idrotter pensioneras vid strax över 30 års ålder kan man här hålla på livet ut. Damen jag skrev om ovan påvisade väl också onekligen också att det aldrig är för sent att börja.

   •••

   Golf kallas ju ibland för ”moderatbandy”, men detta är en bild av golfen som enligt mig efter de senaste årens utveckling helt borde suddas ut. Visst, det finns klubbor för tiotusentals kronor, och medlemskap i vissa klubbar på bra mycket större summor än så, men i takt med att marknaden växt har också billigare märken kommit, och du kan få tag på klubbor för strax över tusenlappen. Ett medlemskap i en mindre klubb behöver inte kosta så mycket det heller, så golf behöver inte vara mycket dyrare än andra sporter.
   Men nu får det vara nog. Solen skiner och golfbanan väntar!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se