• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Poker har flera sidor

   Överallt ser vi den, och den spelas i vart och vartannat hem nu för tiden. På TV går det inte 15 minuter utan att man sett en reklam för den. I tidningarna skrivs det om den flitigt.
   Vad pratar jag om? Poker naturligtvis. Som ett brev på posten nådde ut i så gott som alla hem. Vad som för några år sedan var något som fördrevs i skumma källare av minst lika skumma människor, är idag något som blivit ett spel för var människa.

   •••

   Bakom hela denna explosion av pokerintresset ligger nätpokern. Helt plötsligt är man aldrig mindre än ett musklick från pokerborden, och kanske lite lättförtjänta pengar. Jättekul för vissa, som kan hålla sitt spelande på en nivå där de vet vad de håller på med, och åt helvete för andra som inte är lika kontrollerade och nu alltså inte behöver mer än klicka ett par gånger för att torska i princip allt de har.
   Vad har då jag för relation till pokern? Jag är av naturen så att när jag hittar något som intresserar mig, så går jag in stenhårt för att bli om inte bäst, så i alla fall väldigt bra på det. Så var det också med pokern. Det började med skojspel tillsammans med polarna. Jag fastnade direkt. Det var hem och sitta timtal framför datorn och läsa på nätet om detta fascinerande spel, för att sedan beställa böcker på engelska från USA för att studera ännu mer, och nu, två år senare är jag fortfarande lika fast i sannolikheter hit och odds dit.

   •••

   Jag har följt pokerscenen riktigt tätt inpå under dessa år och kan bara säga att jag hittills inte sett en enda tidning (vi bortser från renodlade pokertidningar här), där pokern inte målats svart på vitt. Antingen är det Hans som åker jorden runt och drar in miljoner på detta spel, eller så har vi Kalle som nu sitter på behandlingshem mot spelberoende efter att ha spelat bort allt han har. Vad hände med alla dem som spelar för att det är kul, och alla människor som samlas med polarna för en trevlig pokerkväll, och som faktiskt har kontroll på sitt spelande?
   Jag vill tro att pokern kanske fortfarande inte är fullt accepterad i samhället. Detta för att den hittills hållits utanför det svenska spelmonopolet och istället skötts av företag registrerade i skatteparadis som folk kanske inte känner full tillit för.
   Jag är glad över att Svenska spel tog beslutet att vandra in på pokermarknaden. Jag hoppas nu att pokern helt ska få bort sin stämpel som någon oärlig verksamhet bland det svenska folket. Det finns ju självklart nackdelar med intåget på marknaden också. Till exempel med sådant som ökande spelberoende.

   •••

   En sådan här ökning hade dock i vilket fall varit oundvikligt, då jag tror de flesta av dem som nu blir det, annars hade blivit det på utländska pokerrum.
   Skillnaden nu är att pengarna omsätts inom svenska gränser, istället för att rinna iväg ut i världen. Det får väl ändå ses som något positivt.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se