• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Varför är det synd om männen?

   I den spröda vårsprickningens tid är det den internationella kvinno-
   dagen som ett hopp om en ny och bättre tid. Jag skulle vilja slå ett slag för en motsvarande mansdag där vi alla fokuserar på varför det är synd om männen, och vad vore då lämpligare än att välja en grå och dyster novemberdag?
   Varför är det då synd om männen? Låt mig ge några små exempel:
   Män behandlas ofta som ett slags beklagansvärda husdjur av sina kvinnliga partners. Hur många gånger har jag inte åhört när kvinnor vällustigt breder ut sig om sina mäns tillkortakommanden, flint och kalaskula? Att just detta husdjur förstår mänskligt tal utgör inget hinder, männen får ofta finna sig i att bli chikanerade i sällskapslivet av den som officiellt står dem närmast. Detta kvinnliga beteende tycks accepterat globalt och i alla samhällskick; Michelle Obama uttalade sig oförväget om sin makes inte alltför väldoftande morgnar. Tänk den omvända situationen att en man låter undslippa sig att hans hustru inte alltid doftar som av rosor – ve honom!

   •••

   Män känner sig ofta tvingade att inta vad jag skulle kalla ”den manliga monumentala surheten”, möjligen delvis som en reaktion på ovanstående. Denna surhet är inte av vanligt slag utan byggs systematiskt upp under decennier och innebär i sin fullfjädrade form att mannen enbart kan yttra sig i form av mutter och fräsningar. Bästa kompet till det lågfrekventa mullret är en bevekande och kvittrande hustru: – Ska du ha en kopp kaffe Lars? – Mutter, mutter. – Men det vore väl ändå väldigt gott? – Hör du dåligt, jag säger ju nej!!! (Autentisk avlyssnad dialog).
   Att leva som en ständig stämningssänkare som inte kan göra sig förstådd måste förstås vara ett mycket tungt kors att bära – vem ger någonsin en positiv respons till permanent surpuppa?
   Män får inte ha en praktisk cykelkorg på styret ty detta är ett otvetydigt tecken på, ja vadå, att han bara väntar på att skaffa sig en handväska? Istället måste män hänga kassar på styret och detta i kombination med den outsägligt meningslösa och obekväma stången på herrcyklar – hur står de ut!!

   •••

   Män kan bara i undantagsfall om de har någon skada eller inte förstår bättre delta i gympa. Snittet på de många gympapass jag deltagit i är att det är ungefär fyra män och sextio kvinnor. De där fyra har väl helt enkelt inte fattat det är djupt omanligt att träna styrka och kondition till musik.
   Män måste inse att de inte är individer – alla kvinnor har rätt att säga ”Typiskt karlar” minst tre gånger om dagen.
   Män får inte ha vänner såvida det inte finns öl, whiskey eller bollar inblandat.
   Två män på promenad vänligt samspråkande, hur ofta ser man det? Är inte detta en ensam, missförstådd och opraktisk livsform som uppmanar till medömkan så säg?

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se