• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Ett dalauppror välkomnas i residenset

   Kära landshövding Kenneth Johansson,
   Vilken skitmånad oktober 2012 har varit i Värmland! Regnet och varslen har stått som spön i backen, ingen rolig start för dig. Men se det som positivt, nu kan det bara bli bättre precis som när Sverige låg under med 4-0 mot Tyskland.

   Du har chansen att bli ihågkommen som ”Tjuren från Krylbo” som banade vägen för en helt makalös värmländsk uppryckning. Men då kan du inte sitta på länsstyrelsen och tjura som deppar-Reinfeldt gjorde på läktaren. Säg inte att det ”kvetter om dä inte årner sej”, utan starta ett dalalett uppror i Värmland! Det behövs en dalmas jävlaranamma här. Utifall du har fått en lika usel introduktion som flyktingarna i Glava (Inte ens en UNO-kortlek kunde Migrationsverket bjussa på) tänkte jag, som precis som du invandrat från Dalarna, bjuda på ett snabbintro av Värmland:
   Karlstad är Värmlands motor. Det är ett mantra som du snabbt som attan bör inpränta i skallen. Ingen vet riktigt varför men det har att göra med det gynnsamma geografiska läget – vilket våra politiker upprepar maniskt gång på gång. Det viktigaste med Karlstad är sålunda att staden ligger vid Sveriges största insjö och dessutom mittemellan Oslo och Stockholm. Att tågen inte går eller att de flesta inte kliver av i Karlstad, kvittar. Värmland är bäst på kluster, kaffe, natur, kultur och att älta varg. Sämst på jobb, jämställdhet, integration, kommunikation och lärarlöner. Du lär få stor nytta av din socionomutbildning Kenneth, eftersom mäns våld mot kvinnor är ett stort problem här, liksom det eviga supandet som orsakar dödsolyckor och misshandel i hemmen och på gatorna.
   Värmländska politiker vill inte bilda region med Dalarna som domineras av granar, glesbygd och gubbar på alla poster. Precis som Värmland med andra ord. Dessvärre är det inget annat län som är sugen på att para sig med Värmland, vilket gör att bara Norge återstår för oss. Vilket inte är så bara! Hela västra Värmland vore en ödebygd, om det inte vore för shoppinggalna norrmän. Har själv parat mig med en norrman, vilket resulterat i personlig tillfredsställelse och två fina barn. Norrmannen har dessutom lovat att försörja mig om jag står utan jobb när min a-kassa tar slut. Tro mig, Norge är Värmlands räddning. Den politiker/företagare som inte flirtar med ett folk som drunknar i oljemiljarder är korkad.
   Alla värmländska städer som slutar på -fors platsar i tv-serien ”Där man inte kunde tro att någon ville bo”. Tänk Grängesberg. Kulturella och företagspigga Sunne är Värmlands Leksand/Rättvik, snöiga Torsby Mora. Kristinehamn? Tja, det vete katten. Falun? Det rostfriastålets Mecka Molkom där jag bor? Domnarvet i Borlänge! Kom gärna hit på lite fika så fortsätter jag Värmlandssagan.

   Vänliga hälsningar, Anna Bäcksholm

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se