• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • På´t igen!

   Vips så är vi redan i slutet av juni.
   Vart tog dessa juniveckor vägen?
   I slutet av maj hängde täckjackan fortfarande framme i hallen och syrenerna hade knappast knopp.
   Först kom Nationaldagsfirandet och alla flaggor ska hissas. Sedan var det studenternas tur att glädjas och firas. Först balerna i början av veckan, och utspring med uppvaktningar i slutet av den samma. De är så fina, så unga, fulla av energi och med stora förväntningar på framtiden. Jag minns tillbaka och kan komma ihåg den där känslan av odödlighet och kraft. Inte utan att jag blir sentimental, men även lite tråkigt realistisk och bekymrad över alla grusade drömmar som förr eller senare kommer att dyka upp i livet.
   På lördag efter studenternas framfart, då var det bara att kavla upp ärmarna igen och ladda för 70-årsfest. Nu tänds åter hoppet, och trots att mamma börjar bli till åren och varit med om det där gruset längst livets väg, så finns all anledning att fira. Min mamma har inte undanbett sig eller valt att gömma sig. Nej nu jäklar är det fest! Eftersom pappa inte lever längre, så är det vi tre döttrar som hållit i taktpinnen vad gäller hemliga upptåg och annat. En otroligt lyckad kväll med nära vänner, tillika musiker, som körde spontana framträdanden till långt in på nattkröken.
   Och barnbarn som inte rädes att ta micken och ta till orda. Allt ifrån yngst på 8 år ända upp till den äldsta på 20. Och som grädde på moset kom en inspelad hälsning från New York med självaste Rolf Porseryd som avsändare. På söndag var jag glad men mycket trött. Men hoppsan, dottern fyller 18! På´t igen! Hurra hurra hurra hurra!
   Mitt i min familjs firande börjar en annan stor fest. Fotbolls-EM! Hela Sverige firar och festar, trots motgångar. Mitt i veckan lyckades det slinka in en sommarfest med jobbet också… Äntligen helg, men nu ska dottern ha ny fest med sina vänner. Mamma hade 50 gäster på sitt kalas, och dottern var inte mycket sämre. 45 ungdomar hem till oss i Alster! Även denna fest blev lyckad och ingen av mina värsta farhågor behövde besannas.
   I morgon är det midsommar. Nu ska jag bara pusta ut. En ut och en inandning hinns med innan midsommarfirandet sätter fart. Partyljus och långbord får stå kvar, det är bara att slänga vissna blommor och plocka nya, men vilka blommor? Hägg och syren som stod i blom för två veckor sedan är redan bruna och torra. Även jag börjar känna mig lite vissen.
   Men som sagt, på´t igen! Som en fin (ej brun) men något överblommad rallaros kommer jag inte vika mig för varken vind eller regn i morgon.
   Glad Midsommar på er!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se