• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Jag vill också brinna!

   Jag avundas människor som brinner för något.
   Det blir extra tydligt nu i OS-tider, när man ser alla som vigt sitt liv åt idrott.
   Nu menar jag inte att alla ska sträva efter att bli världsmästare, eller ens ägna sig åt sport. Det räcker med ett starkt engagemang eller fritidsintresse.
   Tänk att få vara genuint intresserad av något som gör dig både glad och lite av en specialist på en sak eller ett ämne. Du kanske är en av dem? Ni är många, så det är inte unikt eller ovanligt, men jag vill också vara en av er.
   Jag minns att jag läste för länge sedan om en man som samlade på kyrkdamm.
   Ja visst, det låter inte klokt. Mannen åkte runt och besökte kyrkor och samlade lite damm i påsar som han märkte upp i ett register. Hur kommer man på att det är just kyrkdamm som man är intresserad av? Då – skrattade jag – idag – är jag avundsjuk.
   Varför är jag så där lagom. Lite intresserad av mycket, men varken med spets eller djup i något. Suck!
   För 20 år sedan köpte vi huset vi bor i. Den gamla farbrorn som tidigare ägt det, hade samlat ett helt rum med gamla tv och radioapparater. Till yrket hade han varit tv och radiohandlare och säkerligen var det även hans största hobby. Märkvärdigare än så behöver det inte vara. Lite knep och knåp som fyller tiden när man blir gammal.
   Det kan vara sport, hantverk, djur, musik, ja egentligen vad som helst. Jag börjar känna stressen av att jag borde hitta något som jag kan luta mig tillbaka mot på ålderns höst. De som är gamla idag har oftast ett aktivt sportigt liv, eller ägnar sig åt stillsamma saker som släktforskning och handarbeten.
   Den generation som är tonåringar idag, kommer säkert att sitta med sina telefoner, datorer, spela spel och roa sig med att leta Pokémon när de blir gamla.
   Men vad ska jag göra? Jag är generationen mitt emellan. Jag är inte helt bekväm med all ny teknik som kommit senaste tiden och jag kan varken handarbeta eller spela dataspel. Jag kanske ska göra som huset förra ägare och samla ett rum med saker som jag är bekväm med. Ett rum fyllt av till exempel freestyles, transistorradios, skivspelare, VHS-bandare, CD och DVD -skivor. Men frågan är vad som händer när sakerna slutar att fungera? Fastnar bandet i VHS-bandaren, så sitter jag bokstavligen med skägget i brevlådan. Förmodligen kan varken jag eller någon då levande person laga den typen av uråldrig teknik.
   Skit också, vad ska det bli av mig när jag blir pensionär!
   Jag kan inte ens klappa katt – för jag är allergisk.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se