• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 59 kr/mån
   4 mån, 295 kr
   6 mån, 414 kr
   12 mån, 711 kr
  3. Loading ...
  • Ibland måste man ta en för laget

   Slutsignalen för OS har ljudit. Det ska bli skönt att slippa tjatet ett tag. Det bästa ögonblicket måste ha varit Linda Sembrants självmål i guldmatchen mot Tyskland. Nu kanske ni tror att jag är skadeglad, men vad jag syftar på är att hon gav oss det perfekta exemplet för att goda intentioner ibland kan resultera i bakslag.
   Batman är också enormt skicklig på att sätta sig i sådana situationer. Han ger sig utan tvekan in i händelsernas centrum för att rädda Gotham, vilket oftast leder till att han själv faller i onåd. Det är orättvist att goda människor får ta skit för sina välmenande insatser. Men that’s the nature of the game.
   Ibland måste man ta en för laget. Jag har förmodligen tagit mer än en genom åren. Det är den främsta nackdelen med att vara osjälvisk. Man sätter sig i situationer för att hjälpa andra och så finner man sig fast i en sörja som någon annan skapat.
   Det finns ett väldigt bra exempel att hämta ur min barndom. Jag var omkring sex år gammal. Mina kusiner, fyra respektive två, var på besök. Den äldsta av dem fick plötsligt en snilleblixt och beslöt sig för att rita ett kryss på väggen innanför altandörren. Med svart tusch.
   Medan den vita strukturtapeten långsamt drack upp den svarta tuschen försökte min sexåriga hjärna tänka ut en plan. Jag ville ju inte att min kusin skulle få skit. Så jag gjorde det enda logiska. Jag greppade pennan och målade ett större kryss på en annan vit väggyta.
   Det är ännu oklart hur detta var tänkt att förbättra våra chanser. Nu var vi i stället två som satt i skiten. Om jag nu verkligen ville göra en uppoffring så hade det ju varit betydligt smartare att ta skulden för hennes verk i stället för att skapa ytterligare ett.
   Poängen är att jag gjorde det med goda intentioner. Precis som Sembrant och Batman. Ibland tvingas man fatta beslut i stressiga situationer, och i sådana lägen kan man inte förvänta sig några garantier för en gynnsam utgång. Man agerar för teamets bästa, men ibland visar det sig vara teamets sämsta.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se