• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Förlåt!

   Det har inte hänt förut och kommer absolut inte att hända igen.
   Jag höll på att glömma bort dig kära läsare. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det och hoppas att du inte tar det personligt.
   Jag skriver min krönika var fjärde vecka och brukar leverera i tid. Oftast i god tid.
   Sent i tisdag kväll, precis när jag skulle stänga av datorn läste jag ett påminnelsemail från Mats som jobbar på tidningen du just läser.
   Det stod bara kort och koncist ”Hej Anna-Karin! Här kommer en påminnelse om att det är din tur att göra krönikan denna vecka” Whoooops, kalldusch!!!. Eller snarare varmdusch. Ni vet den där känslan när adrenalinet rinner till och pulsen ökar. En känsla av overklighet, lite som en utanför kroppen upplevelse. Klockan var 22.34 på kvällen och jag hade sekunden innan ställt in min hjärna och kropp på att precis klara av att släcka alla ljus, stänga av tv:n och göra de allra nödvändigaste toalettbestyren.
   Jag skulle sedan precis uppbringa mina sista krafter på att ta mig med staplande steg till min säng. Likt ett målfoto på Usain Bolt, när han i slowmotion sätter foten över mållinjen, skulle mitt huvud landa mjukt på min kudde. Du känner säkert igen känslan. Och jag inbillar mig att äventyrerskan Renata Chlumska hade det lättare att hitta kraft i sina sista steg upp på toppen av Mount Everest än vad jag hade i tisdags kväll, när insikten nådde mig att min krönika var oskriven och försenad.
   Inte för att varje krönika behöver en förberedelse likt en expedition till Mount Everest. Men, till mitt och alla andra krönikörers försvar, vill jag ändå påpeka att det krävs vissa förberedelser. Jag brukar först gå och våndas i en vecka, sedan går jag och värper ett par dagar innan jag sätter mig tillrätta och låter fingrarna dansa över tangenterna. Dansa och dansa, det var en liten överdrift. Det tar alltid ett par timmar att klämma ut det där ägget jag gått och värpt på. Nu blev inte den här krönikan som alla andra krönikor jag skrivit.
   Jag brukar, trots mina vedermödor, se fram emot att skriva, och gillar det där värpandet och det lilla ägget som kommer till sist. Nu blev det inte så. Istället för en efterlängtad graviditet och en normal förlossning, visste jag inte ens om att jag var ”gravid” och som grädde på moset blev det ett ”akut kejsarsnitt”. Natt till onsdag, klockan 00.16 föddes denna krönika. Så slutligen, förlåt Mats på Karlstad-Tidningen, för att du fått vänta på min sena krönika. Förlåt också till Renata Chlumska och Usain Bolt som jag gjort mig lustig över i mina krystvärkar. God jul och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig, så hörs vi igen vecka 1. Jag har redan börjat ruva…

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se