• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Anna-Karin 2.0

   Jag tror på ett nytt år med nya möjligheter. Det är så jag väljer att se det, det är så jag hoppas och tror att du också vill ha det. 2015 har varit ett år med mycket mörker.

   Nyårsklockan – vers 2
   ”Ring in det nya och ring ut det gamla
   i årets första, skälvande minut.
   Ring lögnens makt från världens gränser ut,
   och ring in sanningens till oss som famla”

   Jag famlar, och jag törs säga att jag inte famlar ensam. Vindarna har svängt kraftigt hit och dit. Hur ska jag förhålla mig till alla EU immigranter, alla flyktingar alla terrordåd, klimathot och naturkatastrofer? Vad kan lilla jag göra och vad kan hela Sverige göra. Vad bör resten av Europa och världen göra. Det är svåra frågor utan lätta svar.
   2016 ska jag uppgradera mig själv. Anna-Karin 2.0, det är jag det. Jag kan inte bara förvänta mig att allt runt omkring mig ska bli lite bättre, utan att ställa krav på mig själv. De flesta av oss har mål med våra arbeten. Vi har medarbetarsamtal där vi tittar både bakåt och framåt. Vad har vi uppnått och vad förväntas vi uppnå framåt.
   2015 ska jag avsluta med att ha mitt eget personliga samtal med mig själv. Ställa mig frågor som, hur har jag levt mitt liv hittills och hur vill jag leva framgent? Vilka egenskaper hos mig själv är jag missnöjd med och hur kan jag jobba med att göra dessa svagare? Vilka sidor har jag som är bra och som jag är nöjd med, och hur kan dessa bli ännu bättre och starkare?
   Likväl som vi uppgraderar våra datorer och telefoner, lika självklart borde det vara att försöka uppgradera och förbättra oss själva.
   Mitt nyårslöfte till mig själv (2.0) får bli med ord som VARFÖR och HUR. Om löftet är att träna mer, behöver jag ställa mig frågan VARFÖR? Vad vill jag uppnå? Bli smalare, få bättre kondition eller bli starkare? När jag vet det, blir det såklart mycket enklare att veta HUR jag ska träna. Likadant gäller för stora frågor som tiggeri eller flyktingpolitik. Här är det dags för många av oss att ta en riktig funderare. Alla tycker något, men vet vi varför vi tycker som vi gör och vad har vi för fakta bakom våra åsikter. Vi är alldeles för många som uttalar oss om saker, utan att först ha ställt oss frågan, VARFÖR tycker jag som jag gör och HUR kan jag bidra till en lösning på problemet.
   Jag säger inte att det är lätt och jag lovar inte att jag lyckas med min egen uppgradering, men jag ska ge den ett försök. All positiv förändring måste trots allt börja med mig själv.

   Nyårsklockan – vers 7
   Ring, klocka, ring… och seklets krankhet vike;
   det dagas, släktet fram i styrka går!
   Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
   ring in den tusenåra fredens rike!
   Den där sista raden tycker jag om.
   Gott Nytt 2016 till mig, till dig och till hela vår jord!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se