• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Nu ska jag äta lunch med Fredrik

   Jag sitter med min latte vid frukostbordet och mobilen ringer: ”Vi har fått ett återbud och jag tänkte att du har ju aldrig träffat Fredrik så du kanske skulle tycka det var kul att träffa honom på en lunch?” Fredrik! Reinfeldt! Statsminister! Hmm, nej jag tror jag har annat för mig…”Kom kvart i tolv. Ni blir tio stycken. Hoppas ni får trevligt!”
   Jag har varit medlem i nya Moderaterna i två månader och nu skall jag äta lunch med statsministern som är på besök i Karlstad för att förbereda årets jultal. Jag trycker bort samtalet och utför någon sorts shit-det-här-är-inte-sant-hur-kan-mitt-liv-bara-vara-så-häftigt-dans runt köksbordet.
   Tänker på allt som hänt det här året. Jag har både bokstavligt och bildligt bestigit berg.
   Vissa saker planerar man och det blir ofta som man tänkt men sen händer något oväntat och livet i stort eller åtminstone den lilla vardagen förändras. Mitt år började med en fulltecknad arbetskalender. Tillsammans med mina medarbetare flyttade vi till nya lokaler, tog fram ny grafisk profil och ny webbsida, införde ny affärsmodell och genomförde roliga ”Frulle på rull” och en Almedalsresa, lobbade framgångsrikt med infrafrågor som avslutades med infraministern på besök. Och sen blev jag uppsagd.
   Vilket ledde till att jag ”kom ut” politiskt, står som riksdagskandidat och nu alltså skall äta lunch med Fredrik. Inte trodde jag det för ett år sen.
   Privat har jag åkt lika mycket berg och dalbana. Efter tjugo år tillsammans skulle jag och min man skiljas, en sorg och en besvikelse. Men en misslyckad bestigning av ett berg förändrade allt och på vår tjugoåriga bröllopsdag i augusti tog vi på oss våra ringar igen och är lyckliga med varandra. Inte trodde jag det för ett år sen.
   Det har varit ett dramatiskt år. Jag menar då inte främst för mig personligen utan för många människor både i Sverige och runt om i världen. Och det som då verkligen betyder något är vilka människor man har runt omkring sig.
   Jag har haft den stora fördelen att vara med nära och kära, fått nya vänner under året och så mycket omtanke och kärlek från så många människor.
   Livet är svindlande och spännande. Jag är glad att jag inte vet vad 2014 kommer att ha med sig. Men jag är full av förväntan!
   Gott Nytt År till er alla!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se