• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Att vara en fotbollsknarkare

   Kommer ni ihåg de där gångerna när man varit på klassresa och hängt med alla kompisar i flera dagar? Lekt, busat och kanske till och med blivit lite kär. Eller som när man varit på cup och spelat matcher och käkat godis och gått på disco. Ni vet när dagarna och kvällarna var ett enda långt härligt party med en oändlig ström av kompisar runt omkring sig. Visst var det fantastiskt.
   Men då är frågan om ni också kommer ihåg den fullständiga tomhet man drabbades av när man väl kom hem från den där cupen eller lägret som varit så roligt? Hur tystnaden dunkade i huvudet och man visste knappt åt vilket håll man skulle vända sig för att slippa den där outhärdliga tristessen.
   Bra, då vet ni också hur jag känner nu när den sista sparken sparkats, sista bettet bitits och sista medaljens delats ut i det fantastiska fotbolls-VM som vi just fått uppleva. Tomt och trist.
   Jag har aldrig varit fast i ett drogberoende men jag antar att den abstinens som missbrukare pratar om är ungefär det jag upplever just nu. Överdrift? Nja, från vem då?
   Jag skulle allt kunna betala väldigt mycket för att få mig en ytterligare månadsdos av alldeles fantastiska tv- och radiosändningar från Brasilien med idel världsartister som huvudingredienser.
   Å andra sidan är jag ytterst medveten om problematiken med att ha ett fotbolls-VM i månaden eller ens varje år. Det skulle naturligtvis bli lika urvattnat och ointressant som exempelvis hockey-VM tyvärr har blivit. Och då skulle vi likt narkomaner skrika efter mer och kraftigare grejer – typ OS.
   Så precis som med min favoritdrog, öl, gäller det helt enkelt att hålla det på en rimlig nivå. Att inte förlora sig i ett fullständigt frosseri av godssakerna utan passa på att njuta när tillfälle ges och sedan längta till nästa fix.
   När det kommer till öl är det lugnt, det klarar jag av att hålla på en lagom nivå, men när det gäller fotbollen får jag faktiskt tacka Fifa för att det inte ballat ur fullständigt för mig. För så länge de inte väljer att mjölka ur fotbollens absolut finaste pärla mer än vad man redan gör så kommer jag – om några veckor eller möjligtvis månader kunna återgå till den normala lunken igen. Lite La Liga här, lite Champions League där och kanske till och med lite sparka-och-spring från England nån lördagseftermiddag.
   Men att begära att jag ska gå från fullfjädrad VM-knarkare till att nöja mig med allsvenskan är att kräva för mycket av mig.
   Jag tror det är Per Gessle som skrivit textraderna:
   ”När alla vännerna gått hem
   och festen är slut för länge sen…
   …då börjar man tveka att ta nya tag
   Ensam i världen, här är jag!
   Är jag stark eller svag?
   Det spelar ingen roll…
   Det spelar ingen roll

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se