• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Vi skojade om att vi skulle behålla våra två bokningar i fall vi blev osams.

   ” 2 000 människor. 3 000 isbjörnar”, läste jag på en sida med turistinformation. Svalbard, alltså. Det är dit nästa resa går. Det känns som ett väldigt spännande, annorlunda och intressant resemål. Jag får nästan en svindlande känsla när jag tittar på kartan och ser hur långt norrut det ligger.

   Vi funderade på resmålet inför förra årets semester, men då var vi lite sent ute och de billigare hotellen var redan fullbokade. (I Longyearbyen verkar det finnas två klasser av hotell: ”enkelt och överkomligt” och ”lyxigt och glöm det du deltidsjobbande journalist”.)
   I år var vi ute i bättre tid. Vi bokade flygbiljetter i början av januari (fast då ländes det faktiskt mera lockande att boka flyg till något varmare ställe!) och boende någon vecka efter.

   Det visade sig också att vi varit så ivriga att boka in oss på ett särskilt hotell att jag och pojkvännen råkade göra varsin bokning där. (I ärlighetens namn var det hans fel, för han hade sagt att han hade bokat rum på ett annat, som inte var vårt första val, och när jag hittade rum på det vi helst ville på så slog jag till direkt.) Vi skojade om att vi skulle behålla våra två bokningar i fall vi blev osams.
   Nåväl, jag tror vi håller sams och det gick att boka av en av rumsbeställningarna. Nu håller vi som bäst på med den angenäma uppgiften att planera in olika aktiviteter. Det finns massor av spännande vandringar, båtturer och färder med draghundar och jag hoppas även det funkar med en kajaktur, men det beror på isläget och är inget som kan bestämmas här och nu.
   Jag fyllde nyligen år och fast jag säger att jag inte bryr mig  om presenterna blev jag förstås väldigt glad när jag fick något som jag verkligen ville ha men inte önskat mig: ett nytt objektiv till kameran.
   – Åh, perfekt att få när du åker till Svalbard snart, sa en kompis vid fikabordet.
   – Det kanske blir ett isbjörnsobjektiv, sa en annan. Fast eftersom det är ett macro-objektiv jag fått så hoppas jag innerligt att det inte kommer att användas på isbjörnar.
   Då kan ni ta bort en människa i statistiken.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se