• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Vi glufsade i oss flera dagars fixande på en kvart

   Undrar om man kan torka det här? Är en fråga som jag då och då ställer mig, i synnerhet nu när det verkar som om våren är här och man börjar tänka lite på semesteraktiviteter och annat utomhusskoj.
   I fjol blev jag närmast besatt av att torka mat inför vår fjällvandring och jag lärde mig allt eftersom. Misstaget var förstås att inte testa alla rätterna innan vandringen, utan under. En del smakade över förväntan, annat funkade inte alls och vi fick planera om menyn lite. (De torkade äggen blev inget vidare, utan blev bara konstigt gryniga och fastnade i stekpannan.) Efter vandringen köpte jag en bok om hur man gör, bättre sent än aldrig, och nu har jag läst på och tänker testa ägg igen. Och en massa annat också. För en matlagningsintresserad person som jag så är det en väldigt rolig utmaning och jag tänker att man inte ska behöva äta tråkig mat bara för att man är långt hemifrån och inte har ett riktigt kök.
   Jag har torkat saker jag aldrig vågat mig på förut och längtar till en dag med fint väder då man kan packa gasolköket och göra en utflykt och testa årets fjällvandrarmenyer. Jag tror vi börjar med lax- och spenatpasta.
   Eller som pojkvännen sa förra semestern:
   – Jag äter bättre och mer varierad mat under vandringen än vad jag gör hemma.
   Inför förra årets fjällvandring torkade vi också en massa frukt: äpplen, päron, banan, kiwi och ananas. Det tog flera dagar att torka all frukt och sedan åt vi upp allt under en enda paus, när vi trötta och hungriga var på väg till Sylarnas fjällstation. Vi hade förstås inte tänkt äta upp allt på en gång, men så blev det. Vi glufsade i oss flera dagars fixande på en kvart. Och gott var det!
   På söndag fyller jag år och inför det håller jag nu på att baka. Men någon torkad tårta blir det inte. (Däremot är jag väldigt sugen på att testa att baka någon kaka i gasolköket framöver.)

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se