• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Vem kan man lita på?

   Vem kan man lita på i dagens samhälle? Det går inte en dag utan att man läser om, ser, hör eller utsätts för bedrägerier av alla de slag. Härom kvällen ringde det och en röst mumlade på något okänt språk och var tyst långa stunder och man försöker få reda på vad den som ringer vill genom att försöka göra sig förstådd. Senare läser jag på Facebook att man inte ska svara när någon ringer från detta nummer eftersom de är ute efter att lura på dig ett 36-månaders abonnemang, utan möjlighet att säga upp det.
   De spelar in samtalet och säger du ordet ”ja” lägger de på och fixar till det som att du tackat ja till deras erbjudande! Det här gör mig riktigt förbannad, jag blir ”sinni” helt enkelt. Hur ska man kunna skydda sig mot denna typ av bedrägeri? Jag kan säkert ta mig ur detta, vet inte ens om jag svarade ”ja” så det kanske inte blir något alls men jag tänker på alla gamla och sjuka som kan utsättas för dessa bedrägerier. De har sällan kraft eller ork för att bekämpa avskum som dessa.

   Jag får ofta mejl med alla möjliga fantasifulla förslag som lovar guld och gröna skogar bara jag lämnar ut mitt lösenord till bankkontot!? Det senaste jag fick, var från en ”advokat” som behövde MIN hjälp med att få ut dryga hundra miljoner dollar från ett låst konto i Egypten. Bara han fick mina kontouppgifter och lösenord skulle han se till att föra över dessa pengar till mitt konto! När man läser dessa otroliga erbjudanden förstår man ganska snabbt att det är något lurt med det hela, det är helt enkelt för bra för att vara sant.
   Jag inser dock att det måste vara många som går på dessa lurendrejerier, annars skulle de väl inte hålla på? Hur ska man få bukt med detta? Man borde säkert polisanmäla dem men då fick man hålla på med det några timmar varje dag och det går ju inte. Polisen kan inte göra mycket ändå, de har ju inte ens tid att hämta stöldgods som spårats av ägaren, tänker närmast på datorstölden i Arvika förra vecka. Otroligt frustrerande, både för brottsoffret men säkert även för polisen.

   Jag har alltid tyckt och trott att svenskar är ett ärligt folk, en uppfattning jag fått revidera sedan några år tillbaka, jag inser nu att vi är lika korrumperade som övriga världen. Vi ser statliga företag som mutar och myglar med miljardbelopp, politiker myglar med arvoden och smiter utomlands (moderaterna är visserligen för fri företagsverksamhet men här gick hon lite väl långt), förbundsordförande som bor och reser gratis i flera år utan att ha en aaaaaaning om att dessa förmåner ska beskattas!!!
   Det myglas på alla nivåer och det verkar öka hela tiden. Jag tror att det fungerar lite som barnuppfostran. Barn gör inte som föräldrarna säger utan som de gör. Varför ska den ”vanliga” människan följa alla regler när inte de som skapar reglerna gör det?

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se