• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • ”Vår dotter har på något sätt en förmåga att pricka in regn och fotboll”

   Fotboll, fotboll, fotboll. Regn, regn, regn. Så har de senaste veckorna sett ut för oss. Utomhussäsongen har dragit i gång för dotterns fotbollslag med två träningar i veckan och match vissa helger. Dessutom har hennes klass anmält sig till Klasskampen, med en eller två matcher per vecka. Därför känns det som det har varit fotboll varje dag ett tag.

   Visst, det har kanske inte hällt ner regn de här dagarna. Trädgårdsodlarna och bönderna är än så länge ganska nöjda. Men vår dotter har på något sätt en förmåga att pricka in regn och fotboll. För någon månad sedan hade man en träning på grusplan, innan gräsplanen var redo och innan våren hade tagit över helt. Fyra grader varmt och regn. Jag frös när jag satt och tittade på dem från bilen och med motorn på.
   För någon vecka sedan spelade klassen en match i Klasskampen. Det hade regnat hela dagen, till och från, men när vi åkte dit var det uppehåll. Precis när domaren blåste i gång spelet öppnade sig himlen. Grusplanen blev till välling och varje gång någon trillade dök de upp ur sörjan med färgerna som en arraksboll. Ungefär som en travkusk eller speedwayförare kan se ut efter ett lopp. Den stackars flickan som var domare under matchen såg väldigt lidande ut, gömde händerna i den limegröna matchtröjan och visslan gav med sig ett ynkligt tjut när visslan blåste. För henne var det kanske varken den första eller sista domarinsatsen den dagen.
   Det är tur att dottern sällan fryser och då var det i varje fall ett varmare regn. Initierade källor säger att det nästan är lika illa på grusplanen när det är torrt, för då dammar det rejält i stället. När en halvtimme hade gått och domaren blåste av för matchslut, försvann regnet igen. Typiskt!
   Kommer någon ihåg serietidningen Buster? Jag vet inte om den finns längre men innehöll tecknade serier med sporttema. En barndomsvän till mig prenumererade på den och jag passade på att läsa den. En del var riktigt roliga serier med väldigt skickligt karikatyrtecknade huvudpersoner. Mina favoriter var några om engelska fotbollsspelare som jag har glömt namnen på. Där regnar det ju oavbrutet och skapade en massa roliga händelser i de serierna. De teckningarna får jag tillbaka i minnet när jag ser min dotter kämpa regnet.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se