• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Tävlingtips för midsommaren

   I morgon är det midsommarafton och enligt min åsikt är det den ”riktiga” nationaldagen. Den slår alla andra helger med råge och jag har många härliga minnen från tidigare aftnar.
   Jag älskar lekar och tävlingar av alla de slag och alla som har varit på fest hos mig har fått finna sig i att delta. Nu är inte alla lika roade av detta så jag brukar dela upp deltagarna i olika lag. Även om du inte vill vara med själv kan du ju alltid stötta och heja på ditt lag. En klassisk femkamp är perfekt som underhållning på en fest och här kommer några tips på lämpliga lekar till en sådan.
   Innan femkampen startar brukar jag inleda med en övning som alla deltar i. En rolig sådan är sockerbit på flaska. Ställ upp alla på ett led, en glasflaska på ett bord och högst upp på flaskan lägger du en sockerbit. Deltagarna ska sedan gå fram i rask takt, hålla armen sträckt och sedan sprätta bort sockerbiten med långfingret. Sockerbiten måste flyga minst en meter så ”sprätten” måste vara hård och armen måste förbli rak och farten måste hållas förbi bordet/flaskan.
   Vad deltagarna kommer att märka är att mycket få kommer att träffa sockerbiten eftersom hjärnan förstår att om den ömma nageln träffar den hårda sockerbiten så kommer det att göra ont och då ser hjärnan till att du missar. Nu är alla uppvärmda och femkampen kan börja. Beroende på hur många lag som deltar kan man lägga upp det på olika sätt, alla lag samtidigt eller var och en för sig på tid.
   Första grenen, här ska en ur varje lag kasta olika saker i en hink från tre meters håll. En tom burk, en tennisboll, en innebandyboll och en badmintonboll. (Vad som helst duger). Alla sakerna måste hamna i hinken innan man är klar. Andra grenen, här nyper man fast en femkrona mellan skinkorna, går tre meter och släpper ner pengen i en mugg. (Här blir gångstilarna roliga att se på).
   I tredje grenen ska man flytta en golfboll eller ett ägg från toppen av en flaska till en annan flaska som står minst fem meter bort. För att flytta bollen/ägget använder man ett snöre, sextio centimeter långt som man knyter, och sedan spänner man snöret hårt mellan tummarna och lyfter och balanserar det till nästa flaska.
   Fjärde grenen, här ska man ha ett spagettistrå i munnen och på detta ska man trä tre stycken pasta penne. Dessa ska ligga på en bordskant och man får absolut inte använda händerna till hjälp. Sista grenen, här ska de tävlande lägga en kaka i pannan. Kakan ska sedan till munnen och man får bara använda sig av sina ansiktsmuskler. Skrattgaranti på denna gren utlovas.
   Hoppas att du får en härlig sommar, ta tillvara varje ögonblick och njut av tillvaron!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se