• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Stekarna på stranden var mer irriterande än brännmaneterna

   Så var man tillbaka igen i verkligheten. Överstekt på näsan. Innan semesterledigheten hoppades jag att kunna läsa många böcker. Som vanligt blir det ju inte så. Men jag har i varje fall avverkat Keplers Hypnotisören och har kommit halvvägs i bok nummer två i serien.
   I år bar den fantastiska solen oss och vårt husvagnsekipage till Falkenberg och Skrea camping. Ifjol stod valet om var vädret var minst dåligt. I år har hela Sommarsverige visat sig på sin bästa sida så därför var det nästan lika svårt att bestämma sig i år. Länge tänkte vi återvända till Båstad och Torekov men det skulle infalla samtidigt med tennisveckan och då vill man inte trängas där. Dessutom var vi sugna på att testa något helt nytt, när vädret äntligen tillät det.
   Därför landade vi i vår vita fläck på kartan, Falkenberg och Skrea strand. En fantastisk upplevelse med vita långgrunda sandstränder och ett ”gamla stan” med caféer och uteserveringar i bevarade hus. Och nästan allt är på cykelavstånd. Även en av Sveriges största motorträffar paraderade genom staden. Dessutom ligger staden strategiskt nära andra upplevelser.
   Framför allt ligger den en halvtimme från Ullared och köpcentrat, vilket uppskattades mer av de andra i familjen. Det var nästan 20 år sedan förra gången och det var inget roligt denna gången heller. Men jag måste erkänna att det är prisvärt om man orkar trängas och om man kan leva med hotet att hamna i en tv-serie.
   Den första dagen vid stranden lyckades jag  så klart simma på en brännmanet, trots att det inte var särkilt många av dem. Det gick över väldigt snabbt. Då tycker jag nog det var värre när man skulle till sin favoritbadplats vid Vänern som barn. För att ta sig dit var det snabbast att gena genom ett buskage av brännässlor. Aj!
   Nej, då tycker jag stekarna på stranden var mer irriterande än brännmaneterna. De satt hela dagen i sanden och stekte sig, skröt om tidigare erövringar och tankade upp sig inför det dagliga krogbesöket. De orkade inte göra så mycket väsen av sig i bakfyllan men när det skulle gå lämnade de allt efter sig, tomburkar och solstolar, så föräldrar fick springa och ta hand om skiten så att inte något barn skulle trampa sönder sig. Till nästa besök på Skrea, för det vill jag att det ska bli, känner jag igen dem på långt håll och kan hålla lämpligare avstånd.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se