• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Rena vinsten för Sverige

   Det är mindre än ett år kvar till riksdagsvalet och valrörelsen är i full gång. Det lovas än det ena, än det andra. Det som skrämmer mig är att inget parti gör någon större ansträngning för att ta diskussionen med Sverigedemokraterna.

   De får mycket uppmärksamhet i media, med all rätt, vi lever ju i en demokrati, men jag saknar debatter där man verkligen synar de förslag som SD lägger fram. Nyss påstod de att Sverige kan spara 120 miljarder de närmsta åren genom att stoppa 90 procent av invandringen och jag hörde ingen som nämnvärt opponerade sig mot detta.

   Jag vill påstå att det är tvärtom! Varje person som kommer hit är rena vinsten för Sverige och vi måste bli fler för att klara av att driva detta land framåt. Med människor från olika kulturer och bakgrund får vi också en fantastisk möjlighet att tillsammans skapa nya innovativa företag som ger jobb och inkomster. Se bara på en sådan stad som New York. Den anses vara den häftigaste staden av alla och det beror till mångt och mycket på att det är en smältdegel med människor från hela världen.
   Sverigedemokraterna ligger bra till i opinionerna och som det ser ut just nu blir de det tredje största partiet! De får många sympatier på grund av att riksdag och regering under en mycket lång tid misslyckats med att integrera våra invandrare. Det är alldeles för mycket ”vi” och ”dom”. Det pratas om första, andra och tredje generationens ”invandrare”! Jag menar att är du svensk medborgare så är du svensk! Punkt! (Även här kan vi lära av USA, där är man medborgare först och främst samtidigt som man är väldigt stolt över sitt ursprung).
   Hur ska man då göra för att underlätta integrationen så att den går så snabbt och smidigt som möjligt? Språket tror jag är bland det viktigaste, man måste få möjlighet att lära sig svenska så snart som möjligt.
   Jag tycker att man borde söka efter ”fadderfamiljer” till våra invandrare. En familj som av medmänsklighet, inte betalning, hjälper en person eller en familj, med kontakter med olika myndigheter men framför allt umgås. Bjuda på mat, erbjuda dessa människor att vara med på familjemedlemmarnas olika aktiviteter, följa med till skolan/jobbet, använda hela sitt kontaktnät för att få hjälp att ”introducera” dem i hur det är/ser ut i Sverige samtidigt som man pratar svenska HELA tiden. Med hjälp av sitt kontaktnät borde det även gå att få fram praktikplatser där de får hjälpa till med enklare uppgifter samtidigt som de får ”lära” sig alla ”oskrivna” regler som finns i samhället och på våra arbetsplatser.
   Om jag vore politiker i en kommun som oroas av avfolkning så skulle jag kämpa för att få fler invandrare till kommunen. Få alla invånare att förstå att de måste hjälpa till för att det ska finnas en framtid. Skapa en gemenskap som inkluderar alla, få bort rädslan för det okända. Ge dem en chans att visa att de inte är ett dugg annorlunda än vad vi ”svenskar” är.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se