• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Politiskt käbbel på sandlådenivå

   Kappvändare tycker jag inte om, även om dessa personer hävdar med bestämdhet att det inte är deras fel åt vilket håll vinden blåser!? Nej, jag gillar människor som står för sin åsikt, även om jag inte håller med personen i fråga. Ibland kan man dock inte låta bli att gilla kappvändaren. Följande hände när vi precis köpt vårt första hus. Vi gick runt i trädgården och tittade på alla växter (eller ogräs, vi hade verkligen ingen aning!) Då kommer grannfrun fram och vi står och småpratar när jag ser en katt smyga in under vårt uthus. Oj, sa jag, en katt! Finns det många katter här, frågade jag och hon svarade:
   – Ja, det är rent förskräckligt vad många katter det springer runt här! Usch!! Då sa jag att det kommer snart en till när vi flyttar in för vi har en katt. Då svarade hon:
   – Nämen va treeeeevligt!! Som du förstår hade vi inga problem med den grannen!
   Det märks att valet närmar sig, politikerna är verkligen i fokus just nu och man blir ganska trött på deras käbbel som i många fall är strax över sandlådenivå. Man käbblar om allt och det är hela tiden den andres fel. Man vill inte svara på direkta frågor utan de kör sitt mantra i tron att vi väljare röstar deras väg bara vi får höra deras slogans nog många gånger. Dessutom verkar ingen av dem kunna räkna, kommer det en utredning, eller statistik inom något ämne, så kan de banne mig få resultatet att se helt olika ut och hävdar bestämt att den andre inte kan räkna. Det kanske är den här killen som gör alla uträkningar, han som fick frågan hur många som varit med på resan han just kommit hem från:
   – Nu ska vi se, det var jag, mamma, pappa, syrran och hennes föräldrar. Det blir väl sex stycken det!?
   En sak som jag gillar är att slänga käft, gärna med någon som är kvicktänkt och ger en svar på tal. Killen som jag ska berätta om skulle säkert bjuda bra motstånd. Killen är försäljare och han står i en butik och har en demonstration för en vara vars största fördel är att den är okrossbar. Precis när han sagt detta tappar han varan i golvet och den går i två delar. I stället för att sjunka genom golvet i ren skam håller han upp varan och säger självsäkert:
   – Och så här ser den ut i genomskärning!
   En annan kille kunde tacka sin rappa käft och snabba tanke när han gjorde bort sig i ett samtal med sin chef. De pratade om staden Toronto och killen sa:
   – Toronto är en riktig skitstad, där är alla antingen prostituerade eller så är de hockeyspelare! Chefens min mörknade betydligt och han sa:
   – Du, min fru är faktiskt från Toronto! Då svarade killen blixtsnabbt:
   – Åh faan, vilket lag spelade hon i?
   Efter en fantastisk sommar har hösten kommit och som alla årstider har hösten sin tjusning. Mycket syre i luften när man är utomhus och mycket mys med filtar och stearinljus när man är inomhus.
   Mys på!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se