• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Plötsligt känner jag en alarmerande stor nysning vara på snabb väg

   Dags att sätta upp nästa ”zetterbergare” på listan över klantiga saker jag har gjort genom åren. Det borde vara dags att jubilera det hela med en topp tio-lista över dumma saker som svidit i skinnet eller plånboken.
   Det här var egentligen en sådan där underbar helg, utan allt för mycket inbokat i förväg som det har varit lite väl få av de senaste månaderna. När man kunde sova tills man vaknade av sig själv. Och inte för bra väder för att få dåligt samvete för det.
   Därför bestämde jag mig för att efter veckor av förhalande till slut ställa i ordning husvagnen för vintern. Jag begav mig dit mentalt inställt på att det brukar vara en kraftkälla för nya ”zetterbergare”. Vattensystemen tömdes, batteriet skruvades loss, och de sista väderkänsliga sakerna plockades ur, som kryddor och täcken.
   Nu står den och väntar på nästa säsong och allt var över på mindre än en timme. Utan några som helst fadäser. Som belöning tar jag en välförtjänt dusch och ställer mig därefter med rakapparaten i högsta hugg framför spegeln.
   Det är då det händer… Plötsligt känner jag en alarmerande stor nysning vara på snabb väg ända från tårna. Utan snytpapper på armslängs avstånd lutar jag mig fram över handfatet för att slippa en katastrof i badrummet.
   Nysningen är ostoppbar med reslutat att jag  gör en ofrivillig spastisk rörelse med huvudet. Jag slår i pannan i handfatsblandaren långa arm och ser såväl stjärnor som planeter. Nu har ännu ett horn vuxit fram där.
   Samma kväll skulle jag också klippa gräset. Som lök på laxen tog så klart trimmerns snöre slut bara några meter innan jag var klar. I stället fick jag krypa på knä och handklippa sista biten. Det var kanske inte min klantighet men ändå irriterande och kändes i kroppen.
   Förutom det var det faktiskt en riktigt trivsam helg. Klanens yngsta medlem döptes, med sensommarsolen strålande genom kyrkfönstret. Dessutom hittade hustrun jättestora kantareller. Svampen verkar ha tagit ett omtag nu när det har kommit lite regn. Mums på kvällsmackan!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se