• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • ”Nu när jag har varit i samma matbutik som en prinsessa”

   Så var prinsessan Madeleine äntligen gift med sin amerikan. Oj, vad det har skrivits om denna företeelse de sista veckorna! Nej, själv har jag valt att hålla mig och vår tv så långt borta från den företeelsen som det är möjligt. Jag kan absolut tycka det är trevligt och vackert med bröllop, men jag känner ju inte dem.
   Däremot brukar vi semestra i Båstad emellanåt, trots alla hovligheter och andra kändisar som emellanåt flockas där. Jag vet inte hur vi lyckas men på något vis lokaliserar jag alltid någon trots att vi undviker att vistas där de håller till mest, exempelvis krogarna.
   För några år sedan kom ett yngre par in på den lokala Ica-butiken när vi var där och handlade, som med största sannolikhet var just prinsessan Madeleine och en tidigare pojkvän. Så om någon vill ha min autograf är det bara att höra av sig, nu när jag har varit i samma matbutik som en prinsessa.
   Jag vet inte om det är mitt journalistiska öga som gör det men jag verkar ha en förmåga att lokalisera kändisar, trots att jag inte är särskilt intresserad av dem och deras liv. Eller också är jag mer nyfiken än jag vill erkänna. Det värsta är att jag är ensam med den känslan i familjen. Så när två tidigare landslagskaptener i fotboll kommer gående med mjukglass i handen,  kan jag inte säga ”Kolla, där går Söderberg och Lagerbäck!” och få de andras bekräftelse. ”Jasså?”, är den enda responsen jag får.
   Den enda gången jag fick vittnen till Båstads alla kändisar, var när vi för några år sedan stod i kön till biltvätten i Förslöv för att bli av med lite havstrutsbajs på lacken. Efter oss i kön väntar fotbollsexperten Ralf Edström som säger ”Jasså, jag hör på dialekten att det är fler värmlänningar här!” och kommer fram för att prata.
   I fjol skrämde blåsvädret bort oss från Båstad, i stället blev det mindre kändistäta Askersund. Där såg jag mycket av något som ligger mig betydligt varmare om hjärtat – gamla bilar.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se