• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Men hur ska gamla människor klara sånt här?

   Det lackar mot jul. Stod härom dagen utanför varuhuset NK:s stora skyltfönster när årets rörliga julskyltning, som fixas av en värmlänning, hade premiär. Många söta djur och figurer i olika teman. Tittade på alla barnen kring mig, såg deras stjärnögon och mindes hur storögt jag själv betraktade den lockande julskyltningen när jag var barn i Mölndal och Göteborg på 1950- och 60-talet.
   Även i Karlstad var skyltsöndagen en stor händelse har jag sett på gamla foton och köpmännen satsade allt de kunde. Än drar skyltsöndagen mycket folk så därför valde Karlstads-Tidningen just denna dag för att presentera kandidaterna till Värmlands Lucia på Soltorgets scen. Nu är rösterna räknade: grattis …. Värmlands Lucia 2013!
   Apropå jul så pratas det mycket om julstressen. Vad är det att stressa om egentligen? Om man inte hinner så beror det antagligen på att man tagit på sig för mycket- sänk ambitionsnivån och njut! Gör i lugn och ro en liten julbock i björnmossa som länshemslöjdskonsulent Carina Olsson lär våra läsare i julnumret som utkommer 19 december. Ett hälsobringande pilljobb för en läkare berättade en gång för mig att finmotorik är lugnande.
   Avslutningsvis måste jag få göra er delaktiga i min och makens kamp med (mot?) den nya tekniken. Jag bokade tågbiljetter på internet, har gjort det många gånger förut så jag förstår inte hur i hela friden…
   Maken till biljettautomaten på centralstationen för att hämta ut dem, men det fungerade inte. Han fick inga biljetter. Gick till biljettdisken och klagade på automaten.
   – Det är inte så konstigt, ni har ju beställt mobilbiljetter.
   Mobilbiljetter? Nej, svarade maken, vi har beställt vanlig biljett, men fick ge sig när säljaren förklarade att biljetten finns i mobilen.
   Väl på tåget var det dags för biljettkontroll och lite coolt tog han upp sin mobil, tryckte fram meddelandet där biljetten låg. Men precis när konduktören skulle titta försvann biljetten.
   – Den har låst sig, klagade maken. Hur gör man?
   Efter flera fruktlösa försök gav han helt sonika mobilen till konduktören som inte heller kunde fixa det. Skam den som ger sig, efter knapptryckningar på måfå visade sig biljetten, simsalabim!
   – Men hur ska gamla människor kunna klara sånt här, frågade den nyblivne pensionären, befriad från insikten att han själv just varit ett exempel på detta.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se