• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Köp en trashig brittisk veckotidning

   Visst är det gött att ta semester i juli, men frågan är om det inte känns ännu bättre i november. Förr om åren brukade jag spara ihop pengar och åka iväg till soligare breddgrader om vintrarna, numera blir det mest semester på hemmaplan, på sommaren när hela Sverige i princip håller solstängt.
   Men nu är det dags igen för en tur söderut. Jag hoppas på 25 grader varmt och ett någorlunda vältempererat hav. Under två veckors tid har jag kollat väderapparna i telefonen flera gånger om dagen, orolig för att vädergudarna ska ta solskenet ifrån mig.
   Problemet är att veta vilken vädertjänst som går att lita på. Den ena säger duggregn lagom tills vi kommit fram. En annan visar strålande sol, en tredje risk för moln hela dagen och en väderleksrapport på nätet rapporterar om stormvarning.
   Det gäller alltså att hoppas på det bästa, men vara förberedd på det värsta. Men jag har faktiskt ingen lust att packa ner gummistövlar när jag ska på solsemester. Kanske skulle jag försöka balansera på the edge och bara strunta i vädervarningarna?
   Ja, det ska jag faktiskt. Tar med ett par extra shorts istället.
   Sommarregn är ju inte riktigt samma sak som novemberregn. När det piskar i ansiktet och händerna blir glassklumpar här, kan man på sin höjd bli dyblöt där och faktiskt hoppas på att kunna torka i solen en stund senare.
   Ja, alla märker vid  det här laget hur semestersugen jag är. Men det finns trots allt en hake: För att komma tillräckligt långt söderut i november måste man flyga dit. Och jag gillar verkligen inte att flyga. Det har blivit bättre för länge sedan var jag verkligen skräckslagen inför en flygresa men jag är långtifrån lugn.
   När piloten har taxat ut på landningsbanan, rusar motorerna och sätter full fart… då måste jag koncentrera mig på något annat, vad som helst. Jag har utarbetat ett trick som faktiskt hjälper: Jag köper alltid en tidning innan jag ska flyga. Tidningen ska vara så skvallrig som möjligt, och med mycket kändisbilder. Helst en brittisk (de är skvallrigast) men vad som helst i den vägen duger. När planet lyfter fokuserar jag på någon olycklig sångerskas senaste skandal.
   Så mitt råd till alla flygrädda är: Köp en trashig brittisk veckotidning. De lugnar nerverna.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se