• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Julen för den kräsmagade

   Då är vi redan inne i december, jösses vad snabbt denna höst har försvunnit. Nu längtar jag efter snö så att det blir lite ljusare och gärna mycket snö så man kan åka skidor. En annan sak jag ser fram emot är att äta julbord. Nu kan det tyckas vara bortkastade pengar för min del eftersom jag är så kräsmagad att jag i princip bara äter skinka, köttbullar, prinskorv och revbensspjäll! Men hallå, det är ju grymt bra. Jag slipper stå i kö eftersom alla andra börjar med de kalla rätterna, sill, lax och olika syltor mm. Då glider jag förbi och går direkt på varmrätten! När de andra börjar köa för att få smaka det varma är jag redan inne på efterrätten. Perfekt!
   Annars har hösten faktiskt varit lite besvärlig. Två av våra katter (vi har tre) har varit mycket jobbiga, de har gått runt som heroinister på avvänjning! De har alltid ätit torrfoder och varit nöjda med det men i våras fick de några portionspåsar med ”blötfoder” och snacka om att bli beroende. Torrfodret dög inte längre och de har verkligen tiggt, dygnet runt, efter att få sin ”fix”! Bedjande ögon har följt dig överallt. Nattetid har de väckt dig för att stilla sitt beroende och blir man väckt flera gånger varje natt blir man ganska ”trött” på katterna. Inte nog med att det är dyrt, det luktar ju ganska illa också.
   Nu har vi i alla fall fått dem att bli ”normala” igen och det är skönt. Jag är säker på att tillverkarna av denna mat har i något ämne som gör djuret beroende, i alla fall har våra katter agerat som att det var så. Vi människor får även vi i oss en hel del tillsatser via maten vi äter. Varje år får en svensk i sig 7,3 kilo tillsatser och det är mycket av detta som inte är särskilt hälsosamt. Nu verkar inte svensken bry sig så mycket om detta. En undersökning visar att endast två procent av svenskarna läser innehållsförteckningen på det de köper. Visste du till exempel att det på Ramlösas flaskor/burkar står att drycken inte bör intas regelbundet av barn under sju år! Däremot kollar över 50 procent på datummärkningen. I de flesta andra länder är det tvärtom!
   Jag är ju som sagt kräsmagad och mannen i följande historia hade även han kräsmagade barn och då utspelade sig följande. En jägare dödar en hjortbock och tar med den hem. Han bestämmer sig för att förbereda den och servera hjortstek till middag. Han vet att hans barn är noga med vad de äter, och kommer inte äta det om de vet vad det är, så han berättar inte.
   Hans lilla pojke frågar honom:
   – Vad blir det till middag pappa?
   – Du ska få se, svarar han.
   De börjar äta middag och hans dotter frågar honom igen vad de äter…
   – Ok, säger hennes pappa, här är en ledtråd. Det är vad din mamma kallar mig ibland.
   Hans dotter börjar skrika.
   – Ät det inte Jimmy, det är ett arsle!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se