• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Jag håller på att flytta och lägenheten ser ut som om det gått en tornado genom den

   I sovrummet står tre säckar och en kartong med kläder och lite andra prylar. Under skrivbordet står en stor väska med friluftssaker, i hallen finns en kartong med grejer som ska lämnas till någon andrahandsbutik, i hyllan står saker som jag ännu inte bestämt vad jag ska göra med, i köket är skafferi och frys nästan tömda och på bordet ligger gamla glasburkar inlindade i handdukar för att packas.
   Själv är jag svettig och på väg upp till vinden med en kartong med böcker som egentligen är för tung för mig, men envis som jag är så kånkar jag mig långsamt upp, steg för steg.
   Puh.
   Jag håller på att flytta och lägenheten ser ut som om det gått en tornado genom den. Varje pryl sorteras i någon av högarna ”packas med”, ”slängas bort”, ”ge bort”, ”lämna kvar här”, ”ta med till Riga” och ”fjällvandring” – och det gör att det trots allt är någon slags ordning i kaoset.
   Jag ska nämligen vara tjänstledig en termin och då bo hos pojkvännen som bor på annan ort. Före studierna ska jag också på en liten resa till Riga och sen göra en fjällvandring, därav allt sorterande.
   Jag inser också att det säkert hade varit effektivare att packa allt lite senare, eftersom en del prylar och kläder redan har bytt hög, men jag är otålig och vill få saker och ting gjort. Och det nu.
   Mitt uppe i plockandet inser jag hur mycket onödiga grejer jag har och varje pryl som jag ger bort ger mig någon slags lättnad. I början av året sa jag till mig själv att jag skulle sluta köpa (pappers)böcker, eftersom de tar så mycket plats och jag aldrig läser om en bok. (Undantag för fakta- och kurslitteratur.) Det har gått ganska bra, tycker jag. Eller tyckte jag, ända till jag insåg att det blev flera kartonger med böcker som ska lämnas in till andrahandsbutiken.
   Det blir till att skärpa sig i höst.
   Men först ska jag se till att komma till Riga utan att upptäcka torkad mat, vandringskängor, kompass och ett tält i packningen. Eller ännu besvärligare: läppstift i stället för myggstift i de norska fjällen.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se