• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Jag är redo att ställa upp för fosterlandet

   Man vet att ens barn blivit stort när han både gift sig och köpt radhus. Men så emellanåt får man en glimt av att lite modersbehov trots allt finns kvar.
   Som härom dagen när han med andan i halsen ringde från officersjobbet. Han hade kommit på en viktig sak inför mitt besök i helgen:
   – Ta med sygrejerna, det är några märken som behöver sys på uniformen. Svart tråd blir bra!
   Man blir alldeles varm i hjärtat och det slår en inte ens att detta skulle han nog klara själv. Än mindre säger man nåt sånt. Nej, den svenska försvarsmakten har uttryckt sitt behov av mig, det ifrågasätts inte, jag är redo att ställa upp för fosterlandet!
   Klarade utmaningen galant, guldgalonerna hamnade inte upp och ner. ÖB kan vara stolt över sin kader av kapabla fruntimmer som stavas soldatmödrar, ram-tam-tam-tam.
   Annars då? Tja, lite suckigt är det att höstkylan knäcker den ena blomman efter den andra i trädgården. Dahlian som inte ens hann börja blomma ordentligt och alla rosenknoppar som var på väg så fint.
   Tröstar mig med att svampen fortfarande går att plocka, att höstmysiga doftljus finns att tända, att de näpna rödhakarna fortsätter studsa mellan gräsmatta och buskar och att skördetiden fyller diskarna med närodlad frukt och grönt.
   Apropå närproducerat så hoppas jag att ni inte missade matmässan Smaka på Värmland i Mariebergsskogen. Matproducenter som lägger ner sin själ och med hårt arbete värnar god djurhållning, giftfritt och ekologiskt är värda allt stöd de kan få. Så fortsätt att smaka på Värmland!
   Avdelning nya glädjeämnen: grabben med klös, kattpojken Spencer som förgyller tillvaron hos sonen och sonhustrun. Hade nästan glömt hur ljuvliga kattungar är och med vilken enorm frenesi de tar sig an allt ifrån stortår till stoppade möbler. För att sedan totalsäcka på rygg i soffan.
   Sist men inte minst lyser Susanna Roséns helt färska bok ”Amaryllis” upp höstmörkret. Underbara bilder på julens vackraste blomma som ger härlig inspiration till egna blomsterarrangemang.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se