• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Hon hickade så att hon höll på att ramla av cykeln

   Vi tittade igenom foton från den senaste tiden. Sur, surare, surast kan få beskriva hur jag såg ut. På bilden nedan ser jag ut som en riktig solstråle jämfört med bilderna vi såg på. Det kändes inte bra, för jag ÄR ju inte så sur. (Tror jag. ) Jag har egentligen inget emot att vara med på bild, men när det blir det femtioelfte fotot för dagen, på en händelse som jag inte ens tycker är värd att fotografera, ja, då tröttnar jag.
   Min pojkvän hävdar nämligen att man ska ta många foton för att minnas saker som hänt, när de hände, vem som var med och hur mycket snö det låg på marken just då. Jag hävdar att minns man inte saker och ting ändå, så kanske de inte var så viktiga eller roliga. Alltså fotar han massvis och jag ser butter ut. Jag har lovat att försöka se lite gladare ut om han lovar att rikta kameran åt ett annat håll då och då. Jag tänker kvalitet, inte kvantitet.
   Och visst minns man händelser även om inga foton blev tagna.
   Vi, jag och min syster, hade precis hoppat upp på cyklarna för att ta en liten tur och då började min syster att hicka. Det var en förfärlig sorts hicka. En sådan där som inte går över i första taget och som nästan gör lite ont. Den var med andra ord ljudlig och gick inte att dämpa det minsta, hur hon än försökte. Hon hickade så att hon höll på att  ramla av cykeln och varje gång hon kväkte till stod hennes tjocka, raka lugg ut från pannan som en markis i sommarvärmen. Själv skrattade jag så att jag höll på att ramla av cykeln när hennes hickningar ekade mellan hyreshusen.
   På en gräsmatta lite längre bort stod en man, jag fick för mig att han var turist, utrustad med en stor kamera som såg proffsig ut. Han siktade på några duvor som pickade i solen och deras fjädrar glänste i alla möjliga färger.
   Men fåglarna flaxade skrämt i väg när en ljudlig hickning förstörde friden. Mannen glodde surt på oss. Om han fick ett foto vet jag inte, men jag är säker på att han kommer ihåg händelsen i alla fall. Det gör åtminstone jag.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se