• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Hej då Värmland! Hej Dalarna!

   Det här är min sista krönika i KT. I augusti överger jag min familj och Värmland. Allt för en radiostudio i Falun där jag fått jobb som programledare på Morgonradion. Naturligtvis är jag otroligt glad över att höra en arbetsgivare säga Ja, dig vill vi ha! efter alla NEJ jag fått från värmländska arbetsgivare de senaste två åren. Det första jobb jag sökte utanför länets gränser blev mitt!

   Till viss del för att min etnicitet och mitt kön denna gång var till min fördel, men förhoppningsvis också för min kompetens.
   Naturligtvis är jag också glad över att bli rik igen, min inkomst kommer mer än fördubblas. Så är det i dagens Sverige, den som redan har ska ha mer, medan den som är arbetslös eller sjuk ska straffas. De extra tusenlapparna ska därför inte spenderas utan sparas, en rejäl buffert behövs numera eftersom regeringen försämrat våra trygghetssystem markant. När uppsägningen/cancern kommer gäller det att ha pengar på banken! Naturligtvis kommer jag inte heller att gråta över att slippa kontrolleras av Arbetsförmedling och a-kassa.
   Men mest av allt är jag nog orolig över att min anställning som hemmets projektledare nu tar slut. Hur ska jag klara av att helt plötsligt släppa taget om min familjs vardag, om läxläsning, kvarglömda gympapåsar, kramar från yrvakna barn som stapplar sig ur sängen och myskvällar framför tv:n? Det blir svårt! Fast jag är ju inte precis den enda i detta län som veckopendlar, kan andra så kan väl jag. Arbetslinjen går före familjens bästa.
   Och hur ska det gå när jag som 38-åring helt plötsligt ska bli mambo och pappbo igen? Mina föräldrar i Borlänge kommer nämligen att få delad vårdnad om mig, varannan vecka ska jag bo i mitt föräldrahem hos pappa, varannan vecka i radhuset hos min mamma. Det kan bli intressant, för de har ju sina (o)vanor och rutiner och jag mina. Men förhoppningsvis ska vi ha det riktigt trevligt under vardagarna och inte gå varandra på nerverna! Och vad ska jag göra med all den lediga tid som plötsligt står till mitt förfogande? Hela eftermiddagarna och kvällarna att bara ägna åt mig själv!
   Det blir ovant och kanske lite skönt när jag vant mig. Troligen kommer jag att sova en hel del eftersom min arbetsdag börjar omänskligt tidigt och tvingar mig gå upp redan 03.30, hur nu det ska gå?? Tja, det årner sej nog, som ni värmlänningar säger. Trevlig sommar och ge inte upp alla ni som är arbetslösa! Jobben finns om än inte i Värmland.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se