• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Han kallar mig Sveriges svar på Imelda Marcos…

   Okej, jag gillar skor- och sandaletter. Men tycker ändå inte att jag har så förfärligt många att jag förtjänar att kallas ”Sveriges svar på Imelda Marcos”.

   Jag har minsann sett i de glassiga magasinen hur artister och andra kändisar visat hyllmeter av skor i sina walk in closets. Så är det INTE hos mig. Jag har dem lite mer utspridda…
   Imelda ska ha ägt 1 060 par skor. Det påstås att den siffran framkom när hon skulle dementera att hon ägde 3 000 par: ”I did not have three thousand pairs of shoes, I had one thousand and sixty.”
   När familjen föll från makten 1986 lär man också ha funnit 500 behåar, 200 höfthållare och en massa andra plagg. Även här skiljer jag mig i allra högsta grad från fru Marcos.
   Men särskilt när jag är på semester utomlands så ser jag alla dessa underbart läckra skor som inte finns hemma och då kan det hända att Mastercardet åker fram. Mer regel än undantag, erkänns. Men jag är ingen Imelda Marcos!
   Som alla andra tröttnar jag så småningom på skor som ser lite omoderna ut och skänker dem till Röda Korsets Kupan:
   – Men, dom var ju fynd alldeles nyss, hörs den grymtande maken som själv har flera par skor. Fast kanske inte riktigt lika många som jag.
   Hur som helst tror jag mig veta varför han alltmer börjat kommentera mina skor. Jag gissar att det är för att förebygga att han återigen står vid flygets incheckningsdisk med en hel plastbärkasse med bara sandaletter- som handbagage…
   Jag tyckte det var praktiskt att samla dem där, men han tyckte tydligen det var pinsamt.  Men herregud, någonstans måste ju de medhavda och nyinköpta stoppas ner inför hemresan, eller hur tjejer? Och det finns väl ingen människa som skulle misstänka maken för något skumt bara för att han går omkring med en kasse full av läckra kvinnosandaletter. Det gör väl alla män?
   Fast jag undrar just vad sommarens kryssning till Gdansk, Gdynia och Visby har att erbjuda på skofronten. Något sött med bärnsten kanske?

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se