• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Det händer i bland att jag triggar mitt belöningssystem genom att tröstshoppa

   Katten har fortfarande inte dykt upp. Och när jag är i avsaknad av något, händer det i bland att jag triggar mitt belöningssystem genom att tröstshoppa. Den här gången fick det bli en ny mobiltelefon, 4G dessutom. Bägaren rann över när jag inte längre kunde ha den en dag utan att behöva laddas på jobbet.
   Den nya telefonen krävde ett nytt mindre SIM-kort som jag fick i butiken.
   – Kommer det här att gå i gång av sig själv nu då? undrade jag.
   – Jaaadå! Den ska dra igång direkt, säger säljaren.
   – Undrar vad som ska krångla den här gången då? sa jag till min fru när jag hade kommit hem.
   Bittert har man fått lära sig att köper man något elektroniskt brukar det inte bara funka, inte för mig i alla fall, oavsett vad säljarna säger. Den mobiltelefon som jag nu utrangerar var det samma visa med. En massa programuppdateringar och installationer för att få den att funka som den ska. Jag fick till och med sitta och ställa in den manuellt med kundsupporten i en annan telefon. Kanske inte så jobbigt men tidsödande. Vem har inte suttit i en mobilabonnemangleverantörs telefonkö?
   Även efter detta telefonköp gick det nästan en vecka innan allt rullade. Den här gången erkände kundsupporten efter två dygn att det nog kanske ändå var fel på SIM-kortet och ett nytt kom på posten. Även denna gång fick jag fixa till inställningarna manuellt för att kunna surfa med den. Pust!!!
   Då hade min dotter  redan ärvt min gamla telefon och hade jag inte mage att kräva den tillbaka, medan jag krånglade med den nya. I stället lånade jag hennes ännu äldre till jobbet och stoppade i mitt gamla SIM-kort som fortfarande fungerade. Det var bara det att jag hade glömt att radera konton, kalendrar och synkningar på hennes nya. Så en dag ringde hon till jobbet och klagade över att det plingade i telefonen varenda gång jag hade ett möte inbokat.
   I fjol köpte vi vår första nya bil någonsin. Ett år senare börjar elektroniken krångla i den, under garantitiden tack och lov. Efter lite mjukvaruuppdateringar funkar den igen. I dag tror jag banne mig bilarna går mer på elektronik än bensin.
   Nu verkar i alla falla alla telefoner funka som de ska. Och jag har köpt en ny tjänstecykel så jag slipper oroa mig för att cykelkedjan hoppar av. I stället hoppade sprinten ur klockarmbandet så nu måste det fixas i stället. Det ska alltid va nôtt!

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se