• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder

   Om du snackar höst med mig talar jag med kluven tunga. När man tycker olika saker vid olika tillfällen eller inte kan leva upp till sina löften. ”Tala med kluven tunga” är ett begrepp jag lärde mig när Asterix och Tintin var mina läsvanor och som jag fortfarande tycker är väldigt passande på en del. Och när det kommer till vad jag tycker om hösten passar det även lika bra på mig själv.
   Sensommaren och början på hösten brukar innebära en massa saker som ska fixas på jobbet. Samtidigt är det trädgård och annat som ska fixas hemma innan snön lägger sig och en massa folk som ska firas i den tjocka släkten. Nu sitter jag här och undrar var augusti och september tog vägen? Mina löften i krönikan efter semestern, att fortsätta plöja böcker, sprack rejält.
   Därför var det extra underbart när jag nu i oktober hade en hel helg utan nästan några förpliktelser. Jag sov tills jag vaknade frivilligt och köpte en rejäl godispåse som tog slut i samma takt som boken. Därefter började jag på en ny bok och en ny godispåse. Det är något väldigt avslappnade med att ett tag få försvinna bort från den riktiga världen. Det försatte mig också i rätt status för att dagen efter hitta fina trattkantareller. Om man har för bråttom och inte sänker sig till deras fysiska nivå är de lätta att missa.
   Alltså tycker jag det är ganska skönt med soliga höstdagar när det brinner så vackert i lövverkens färger. Lite  småregniga höstdagar funkar också, när man med gott samvete kan välja boken och godispåsen före pysslet. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
   Nu till min kluvna tunga. För blir det för många gråa och regniga dagar, när regnstället ska av eller på och glasögonen ska ideligen putsas, blir även jag surmulen och vresig. Man behöver verkligen de där få soltimmarna under de allt kortare dagarna. Och regn i lagom doser.
   På höstlovet ifjol reste vi till varma och solrika Egypten. Den sista dagen kom det en liten skur under fem minuter. Befriande tyckte vi medan personalen höll på att frysa ihjäl. I år blir vi på hemmaplan och då får man väl läsa någon bok som tar jag med dit i stället.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se