• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Det bästa med den var att den gick snabbt att läsa ut

   Jag är ganska envis av mig. Jag vill slutföra allt jag påbörjat oavsett om det handlar om stort eller smått. För det mesta tycker jag att det är en bra egenskap, men ibland kan det vara lite tröttsamt. Jag är också en riktig bokmal. Envis bokmal betyder att jag aldrig påbörjat en bok utan att läsa klart den. Ibland skulle jag förstås önskat att jag kunde ge upp en bok och lägga tiden på någon roligare sysselsättning, eller en bättre bok.
   Men icke. Lydigt läser jag tråkig sida efter tråkig sida och hoppas att det kanske blir bättre snart. Är det riktigt tjatigt parallell-läser jag en annan bok vid sidan av en tråkiga, bara för att kunna varva bra med dåligt.
   En gång pratade en kollega här i tidningshuset om en riktigt dålig bok hon läst. Det var tunn handling, pinsamma karaktärer och bedrövligt språk i boken. Det fanns nog inte en enda bra sak med den.
   Jag skämtade och sa att jag ville läsa den för att se om den var så dålig som hon sa. När hon senare kom med den till mig kunde jag förstås inte motstå. Jag kan säga så här: hade man kunnat läsa med en skämskudde framför ansiktet hade jag gjort det. Det bästa med den var att den gick snabbt att läsa ut.
   En gång på resa bestämde jag mig för att be första bästa person jag såg i andrahandsbutiken för böcker att rekommendera en bok som jag skulle läsa. Det var dumt av mig. Jag tvingades resa runt i södra Frankrike med tantsnusk i ryggsäcken. Och än värre: jag tvingades läsa det. Det var mycket omskrivningar för penisar och väldigt lite handling.
   Under åren har jag också tragglat mig igenom slemmiga hostningar i Solzjenitsyns Cancerkiniken, vinberusade erövringar i valfri bok av Lundell, Clive Cusslers actionhjälte Dirk Pitt som kan precis allt och en massa annat jag (lyckligtvis) inte kommer ihåg.
   Och nu har årets bokrea börjat, ett måste för mig. Men jag ger mig förstås ut för att hitta de bra böckerna. De som inte kräver skämskudde. Och de som inte har innehåller 400 fantasifulla synonymer för erigerad penis. Eller Pitt.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se