• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Dagen då allting gick snett

   Ibland går allt bara fel.
   Ni vet hur det är. Bara för att man har tänkt en sak, är det inte alls säkert att det blir så. Murphys lag.
   Som en dag i förra veckan. Jag vaknade (vilket gick bra, men det var väl å andra sidan det enda som funkade den dagen). Sätter på kaffe, går och duschar. Tar mitt kaffe – och allt rinner ut. Pipen är öppen. Torkar och svabbar upp allt kaffe som runnit ut på bänken, över kanten och ner på golvet.
   Barn vaknar, är morgonsura. Vill inte ha på sig varma kläder, och dottern kräver att gå till förskolan i shorts och t-shirt. Det här är en vanlig morgondiskussion, så den var jag förberedd på. Däremot inte reaktionen: gallskrik och ålande på hallgolvet.
   Ok, jag fick i alla fall iväg dem till förskolan. Försenad till jobbet. Då var bensinen slut och jag styrde mot macken. Har glömt koden till bensinkortet och, naturligtvis, lagt ur visakortet hemma. Får åka hem och hämta det, tanka, återigen styra mot jobbet.
   Kommer på att jag glömt matlådan på bänken. Hinner inte hämta den. Kommer till jobbet, duktigt försenad. Slår på datorn och kan äntligen börja skriva. Det går dåligt. Blir inte bra. Men, det blir i alla fall. Strax före lunch slår det mig plötsligt: Sonen skulle ju till tandläkaren idag! För tre timmar sedan. Ringer och ber om ursäkt, får ny tid.
   Spiller ut kaffet över skrivbordet. Torkar kaffe för andra gången idag. Den här gången över kläderna också. Sen åker fläckmonstret iväg för att träffa några trevliga människor som ska vara med i tidningen. De är artiga nog att inte låta märka hur jag ser ut.
   Ok. Väl hemma lagar jag mat – visserligen oinspirerat, men utan värre missöden än vanligt. Tar med barnen för att handla. Det går sådär. Har glömt handlingslistan och virrar runt och handlar på måfå. Köper mycket, men glömmer hälften av det jag skulle ha. På väg till bilen brister botten på ena kassen och ramlar ut på parkeringen. Bär bort i omgångar och lastar in.
   Väl hemma bestämmer jag mig för att inte göra någonting mer alls idag. Släcker vid nio och hoppas på en ljusare morgondag.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se