• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Baklucka? Då behövs ju ett helt långtradarsläp.

   Jag har blivit med pensionär och nu är hela huset upp och ner. Hur hänger det ihop? Jo, nu när han har mycket ledig tid har han plötsligt – och storögt – upptäckt att det behöver rensas lite här och var både inom- och utomhus.

   Helt okej initiativ, om det inte vore för att jag varenda kväll efter jobbet, i dörren möts av myndig pensionär som pekar med hela handen på ett antal stora papperssäckar som han fyllt med sådant HAN tycker ska kastas.
   Sedan följer som ett brev på posten en föreläsning om hur han sinkas i sin flit av att jag inte kastar med samma frenesi som han. Gnäll över att han inte   kommer in i lilla förrådet vid trappen på grund av alla ytterkrukor, hör också till.
   Men det är inte så lätt att fälla viktiga avgöranden. Som huruvida sonens gula mössa med mammas ditstickade öron från lejonpjäsen på dagis verkligen ska bort, eller blusarna som jag gick i för många kilon sedan. Eller om väggljusstaken som aldrig kommit upp på någon vägg nu gjort sitt.
   Jag har förklarat att många av mina före detta inredningsfynd i sommar ska säljas på bakluckeloppis. Varpå han svarar:
   – Baklucka? Då behövs ju ett helt långtradarsläp!
   Långtradare eller inte så ska det bli bakluckeloppis; en   guldpeng för de fina ljusstakarna, tre guldpengar för den vita hyllan, två guldpengar för tre änglar i keramik. Jag tror det blir rusning till ” Evas fyndlucka” och som straff ska pensionären få ta upp betalningen i medhavd pluska.
   Hans egen samling av brädbitar, som kunde vara bra att ha, har körts till tippen efter insikten att det nog inte blir så mycket snickrat ens med pensionärsledigt.
   Över huvud taget är det ju fantastiskt hur mycket man hinner samla på sig. Men nu har vi fått lite mer plats i huset och jag ska köpa en trappall så att jag äntligen kan ha överblick över vad som finns i överskåpen. Ska bli spännande att se vad som sparats längst där inne.
   Jag kan redan höra rasslet från pensionärens papperssäck…

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se