• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Badrumsrenovering from hell

   Skulle vi ha genomfört renoveringen av vårt halvsunkiga badrum om vi vetat det vi vet i dag? Ja, kanske för jag har trots allt som drabbat oss ännu inte gett upp hoppet om ett fräscht badrum. Men aldrig i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att lyckan med det nya, fina, badrummet bara skulle vara i 14 dagar…
   Vi tar det från början. Äntligen skulle det av ålder mestadels gråa badkaret, den rödmelerade 70-talsplastmattan och den ljusblå tapetbården ersättas av nytt våtgolv och våtvägg, nytt badkar med dusch och nytt handfat.
   Hur svårt kan det vara? MYCKET, MYCKET, SVÅRT skulle det visa sig. Eftersom huset byggdes i början av 70-talet har det hunnit komma betydligt strängare våtrumsregler vilket innebar att badkarets golvbrunn behövde bilas upp och göras om.
   Anlitad hantverkare genomförde detta, och en annan hantverkare satte upp den fina väggen och fixade golvet.
   Första problemet blev att toan, som skulle återsättas på plats sprack, ny fick inköpas. Inte hela världen.
   Så skulle jag sätta på tvättmaskinen i tvättstugan en trappa ner. Men den var helt död. Inkallad reparatör konstaterade att något i den ”brunnit”, lika bra köpa en ny, vilket vi gjorde. Men inte heller den nya gick att sätta igång, proppar byttes med slogs ut direkt. Kortslutning.
   Kontroll visade att man bilat av elledningen när man gjort golvbrunnen i badrummet. Detta var troligen orsaken till att maskinen havererat. Elektriker fick inkallas för att dra ny ledning och maskinen gick i,gång.
   En trappa upp var nu allt det nya på plats, vi gladdes och köpte golvskåp som vi fyllde med det som behövs i ett badrum, handukstork sattes upp plus olika krokar. Äntligen hade vi fått det fina badrum vi sett fram emot.
   I 14 dagar hann vi använda det innan jag en morgon upptäckte att det nya våtrumsgolvet bubblade sig vid badkaret. Vattenskada – det är bara inte sant!
   Vår duktige golvläggare fick riva upp det han nyss lagt, väggen togs upp och rörmokaren fann att ett av rören man anslutit till läckte.
   Sedan kom försäkringsbolagen och gjorde syn i kaoset. Just när vi trodde att allt var frid och fröjd slogs vi till backen igen. När en av försäkringstjänstemännen tog i ett av rören var det strömförande! Jo, ni läste rätt.
   Herregud så farligt, det är inte möjligt. Och inte bara rören, vattnet i huset var strömförande!! Hänger nog ihop med den avbilade elledningen i betonggolvet och en fuktig elledning kunde avslöjas och tas bort.
   Nu har jordfelsbrytare installerats, ny vägg byggts upp, nya ledningar dragits, våttapet, våtgolv på plats, lika fint som förra gången. Blandare och badkar tillbaka – vågar nästan tro på ett varmt bad till helgen.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se