• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • Äntligen!

   Äntligen! Som jag har längtat efter vår och framför allt vårvärmen. Det är en härlig tid vi går till mötes och det gäller speciellt i år, när vintern och våren varit ovanligt kall och lång. Helgen som gick var alldeles under bar. Jag gjorde ”premiär” i Friska Karlstad, ett arrangemang som OK Tyr ligger bakom, och hittade sju stolpar på första rundan. Detta tycker jag är riktigt bra, vardagsmotion av bästa märke. Man kommer ut i naturen, får ett mål med promenaden och avkoppling alldeles gratis.
   Att det sedan är en lagtävling på mitt företag gör det bara roligare och jag tror det kommer snackas en hel del om ”svåra” kontroller vid fikat framöver. Det som överraskade mig (positivt) var alla glada människor man träffade ute i skogen. Alla hade samma mål och man pratade om vilka kontroller man hittat och vart man skulle leta härnäst.
   Det som gömts i snö kommer som bekant fram i tö. Trädgårdsvård är också en bra form av vardagsmotion bara man tar det lite i taget. När man sitter i solen på altanen och tittar runt inser man dock att det borde startas en del projekt. När man sedan tittar på listan över allt som borde göras blir det oftast en övermäktig uppgift och då är det lätt hänt att det inte händer något alls. (Jag är något av en mästare att skjuta på saker, om man väntar nog länge så k a n s k e det inte behöver göras alls).
   Nu har jag i alla fall startat det första projektet, bort med rosor och andra buskar efter garageväggen, där ska det bli ett vedförråd. Att få bort dessa buskar var inte precis en form av vardagsmotion, det liknade mer ett hårt fyspass för en elitmotionär. Jisses så trött man kan bli och jösses vad kul att känna träningsvärk i muskler man inte ens visste att man hade! Vi har pratat på att ta ner gamla träd på tomten som vuxit sig alldeles för stora och jag har skjutit upp det med motiveringen att vi inte har någon stans att förvara veden. Nu faller det argumentet så trädfällning står på tur. Veden värmer som bekant många gånger, efter fällning ska den klyvas och staplas.
   Under en stund av oförstånd lovade jag dessutom min kära hustru att lägga nya stenplattor och göra en ny uteplats. Ni som läst mina krönikor vet att jag är en mästare på att göra fel. En klok värmlänning lär ha sagt ”Inte nôtt ä så enkelt att dä inte går å krångle tet” och det är jag den första att skriva under på! När jag senare i sommar ska bygga en gäststuga ute vid sommarstugan så vet jag redan nu att det kommer att bli en del misstag, som förvisso går att åtgärda och rätta till, men det tar ju en massa tid. Men då tänker jag bara på vad en annan klok värmlänning sagt ”Vill du ha nôtt gjort ska du gå te en som har môcke å göre – di andre har aldri ti!”

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se