• Beställ KT!

  Prenumerera på Karlstads-Tidningen i sex månader för bara 398 kronor.

 • Prenumerera

  1. Prenumerera på Karlstads Tidningen

  2. Autogiro, 57 kr/mån
   4 mån, 284 kr
   6 mån, 398 kr
   12 mån, 684 kr
  3. Loading ...
  • 1986 blev sedan ett höjdarår enligt den 9-åring jag då var

   Jag låg där i sängen och tyckte synd om mig själv med en Bamsetidning och ett glas avslaget vichyvatten när mina systrar hon instudsandes i rummet.
   – De som vann hade skor av guld.
   – De var tre stycken, bröder.

   Själv hade jag ju missat hela tillställningen på grund av magsjuka, men blev omgående uppdaterad av mina livliga systrar. De försvann lika snabbt som de hade kommit in i rummet och jag tror att det var en blandning av rädsla för att bli smittad och tanken på att Herreys kanske skulle få gå in på scenen igen som gjorde deras besök kortvarigt.
   Skor av guld, det slog till och med Bamse det, tänkte jag.
   Och det är mitt första tydliga minne av melodifestivalen. Jag minns förstås Carola från året innan, men det är för att jag minns Carola, inte så mycket själva tävlingen. Och jag minns så klart samlandet av alla Carola-bilder, affischer och klippdockor. (Carola var ofta med i olika veckotidningar och farmor var till exempel tvungen att kolla runt i bekantskapen om någon av hennes väninnor hade samma tidning som hon, eftersom jag och min tvillingsyster tyckte att det var högst orättvist om bara den ena skulle få en stor affisch eller en extra uppsättning kläder till klippdockan.)
   Efter Herreys blev Pernilla Wahlgren favoriten och jag och tvillingsyrran var omåttligt stolta när vi fick varsin kopia på hennes album.
   1986 blev sedan ett höjdarår enligt den 9-åring jag då var. Style, Anna Book, Lena Philipsson, Fredrik och Sound of Music var några av deltagarna. Jag köpte också ett kassettband med alla låtar som jag flitigt spelade och än i dag kan jag många av texterna utantill. Vi lekte melodifestival, mimade och uppträdde för varandra och diskuterade vem som hade finast frisyr av Angelique Widengren och Nanne Grönvall, eller Nordqvist som hon hette då.
   Nu har årets melodifestival börjat och mitt intresse är inte lika stort som det var i mitten av 1980-talet. Men lite intresserad är jag fortfarande, det kan ju trots allt finnas en och annan bra låt mitt bland allt det andra som man glömmer så snart sista tonen klingat ut. Men så bra som Herreys och Carola, det blir det förstås aldrig.

  • Nyhetsinfo

   Har du en nyhet? Stor, liten, allvarlig, glad? Vi vill gärna ha den – först! Tipsa oss på
   telefon: 054-22 14 20,
   e-post: redaktion@kt.se